Redactia.ro
Home » Știri » Cine va primi pensie de 2.000 de lei în loc de 1.100 de lei, conform noii legi scrise de Ministerul Muncii

Cine va primi pensie de 2.000 de lei în loc de 1.100 de lei, conform noii legi scrise de Ministerul Muncii

Vești bune pentru românii cu pensii mici! Noua lege a pensiilor va rezolva problema inechității din sistem, astfel că multora dintre pensionari li se va dubla suma. Iată ce promit oficialii!

Cine va primi pensie de 2.000 de lei în loc de 1.100 de lei

Cinci milioane de pensionari vor beneficia din ianuarie 2024 de o creștere a venitului cu 14%. Dintre aceștia, mai bine de trei milioane de pensionari se vor bucura și o doua mărire de venituri, în septembrie, odată cu recalcularea tuturor pensiilor. Oficialii spun că această creștere va fi în medie de 40%.

Așadar, vorbim de o dublare a veniturilor în cazul unor pensionari. „Vor creşte semnificativ, plecând de la cele trei elemente care formează punctul de pensie şi anume punctele de contributivitate, punctele necontributive şi punctele de stabilitate”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Cine sunt cei care vor avea pensia dublată

Pentru a înțelege mai bine situația, se dă exemplul unei femei care a lucrat timp de 35 de ani ca vânzătoare și a ieșit cu o pensie de aproape 1.100 de lei. Aceasta va fi primi de la 1 ianuarie 2024 suma de 149 de lei, iar din septembrie pensia sa va ajunge la aproape 2.000 de lei.

Un alt caz ar fi cel al unui bărbat care are stagiul complet de cotizare, iar acum încasează doar puțin peste 900 de lei. Ei bine, din septembrie, acesta va fi primi pensia cu o majorare de aproape 90% a venitului. La fel se întâmplă și-n cazul românilor care au stagiul de cotizare mai mare de 25 de ani, aceștia primind bonusuri.

Oficialii spun că dacă două persoane au un stagiu de cotizare de 22 ani ani, dar care acum încasează pensii diferite, de exp. unul 1.428 și altul 1.190 de lei, din septembrie vor avea același venit: 1.620 de lei. „Acele venituri nepermanente – care era principala formă de remunerare înainte de 1989 la prime, la al treisprezecelea salariu şi la celelalte sporuri – vor fi luate în calcul în legislaţia nouă la calculul pensiei, cu condiţia să se fi achitat contribuţiile de asigurări sociale”, a declarat Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, potrivit observatornews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: