Redactia.ro
Home » Știri » Cireșele din piețe sunt un pericol pentru sănătate! Specialiștii avertizează cu privire la fructele stropite cu substanțe toxice

Cireșele din piețe sunt un pericol pentru sănătate! Specialiștii avertizează cu privire la fructele stropite cu substanțe toxice

Cireșele din piețe sunt un pericol pentru sănătate! Specialiștii avertizează cu privire la fructele stropite cu substanțe toxice

Medicii atrag atenția oamenilor care cumpără cireșe din piață! Substanțele toxice folosite pentru a evita prezența dăunătorilor pot fi nocive pentru organismul nostru. 

Cireșele din piețe sunt un pericol pentru sănătate! Specialiștii avertizează cu privire la fructele stropite

Cireșele sunt fructele acestui sezon și sunt cele mai consumate în această perioadă. Pe lângă gustul bun, acestea oferă și multe beneficii pentru organismul uman. Însă cei mai mulți oameni ajung să cumpere aceste fructe din piețe sau supermarketuri, lucru care poate fi nociv pentru ei dacă nu sunt atențin la câteva aspecte importante.

Medicii au avertizat cu privire la cireșele vândute în piață. Acestea sunt stropite cu multe substanțe toxice folosite pentru a evita prezenta dăunătorilor și pot provoca probleme grave de sănătate. De asemenea, aceștia mai spun că cireșele consumate cu sâmburi pot fi foarte toxice și indicat ar fi să fie foarte bine spălate înainte de consum.

”Cireșele se consumă ca orice fruct, pe stomacul gol. Este bine să le consumăm dimineața, și eventual seara, înainte de culcare, se pot consuma 30-40 ml de suc de cireșe”, a declarat Mirela Stranț, nutriționist, potrivit antena3.ro.

Mai mult, românii sunt tentați să aleagă fructele şi legumele în funcție de aspectul lor şi uită cât de importante sunt alimentele naturale și sănătoase, spun dezamăgiți producătorii locali.

”Cu părere de rău va spun că mulți clienți preferă cele mai negre, dulci, crescute forțat, cu preț dublu aproape ca al nostru. Îngrășăm pamântul cu gunoi de grajd, că avem animale, săpăm totul natural”, spune o vânzătoare de la piață.

Locul de unde cumpărăm cireșe este foarte important

De asemenea, specialiștii transmis că locul de unde cumpărăm cireșele este foarte important deoarece fructele tratate cu substanțe chimice pot provoca alergii. Cel mai sigur este să cumpărăm cireșele de la producătorii locali care nu folosesc chimicale pentru a forța creșterea lor, recomandă specialiștii, chiar dacă aspectul acestora nu este cel mai bun.

”Vom crea noi boli, vom crea noi variante de manifestare a corpului la o anumite substanță. Marea majoritatea care au acel colon iritabil este de la pesticide”, atrage atenția și inginerul Alina Varadi, tehnician nutriționist.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: