Redactia.ro
Home » Știri » Cireșe de “lux” în piețele din București! Cât costă un kilogram!

Cireșe de “lux” în piețele din București! Cât costă un kilogram!

aliment de lux, preț cireșe

Ca în fiecare an, la începutul primăverii cireșele sunt un lux pentru amatori. Acestea au apărut deja pe tarabe, dar prețul este de-a dreptul exorbitant și a întrecut anul acesta orice așteptări.

Pentru un kilogram de cireșe, comercianții din piața Băneasa cer 250 de lei. Fructele provin din Tasmania, sau cel puțin așa scrie pe etichetă. La un asemenea preț este clar că pentru cei mai mulți români până la apariția cireșelor românești, acestea sunt un adevărat lux. Și în alți ani, primele cireșe au avut prețuri mari, dar nu au depășit 150 de lei pentru un kilogram. Prețul cerut de comercianți pentru cireșe, le face cele mai scumpe alimente de pe piața din România în acest moment. Dacă dorim să mâncăm cireșe românești la prețuri normale mai avem de așteptat câteva luni. În România sunt aproximativ 1.000 de hectare plantate cu cireși, dar până să se coacă importăm din Grecia, Turcia și Spania.
Pe tarabe există și alte fructe aduse din import, chiar și din Australia, dar acestea nu ajuns la 250 de lei pentru un kilogram. Cel mai scump fruct exotic este rambutanu, care se vinde cu 120 de lei kilogramul. Pofticioșii pot cumpăra de asemenea papaya din Peru sau fructul pasiunii din Africa.

Motivele pentru care ar trebui consumate cireșele

Potrivit cercetătorilor, cireșele au numeroase efecte benefice pentru sănătate. Cireșele conțin melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. Specialiștii spun că persoanele care au avut atacuri de cord și au un nivel scăzut de melatonină trebuie să mănânce cireșe. De asemenea în cireșe mai găsim și polifenol, care previne apariția cheagurilor de sânge, dar și antocianina. Aceasta din urmă protejează vasele de sânge de stresul oxidative. Datorită substanțelor pe care le conțin, cireșele au un rol important în prevenirea anumitor forme de demență. Aceste fructe mai au și alte beneficii. Sunt un antiinflamator natural, pot preveni atacurile de gută sau pot ajuta la prevenirea cancerului,

„Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere,”explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: