Redactia.ro
Home » Știri » Cirque du Soleil, în pragul falimentului. Mii de angajați au rămas pe drumuri

Cirque du Soleil, în pragul falimentului. Mii de angajați au rămas pe drumuri

Cirque du Soleil

Cea mai mare companie de circ din lume se clatină. Cirque du Soleil şi-a declarat, luni, insolvenţa şi a solicitat ajutor pentru a preveni falimentul.

Cirque du Soleil trece prin momente foarte dificile din cauza pandemiei. Grupul canadian a fost nevoit să îşi anuleze toate reprezentaţiile din ultimele luni din cauza pandemiei de Covid-19, iar asta i-a afectat foarte multe veniturile.

Restricţiile care au început din luna martie, au dus la anularea tuturor spectacolelor canadienilor. Ce a urmat a fost concedierea a 95% din forţa de muncă şi suspendarea temporară a spectacolelor. Nu mai puțin de 3.500 de angajați au fost anunțați că și-au pierdut locurile de muncă din cauza lipsei banilor pentru plata salariilor. Compania va încerca acum să se restructureze, scrie BBC.

„Cu venituri zero de la anularea forțată a tuturor spectacolelor noastre din cauza Covid-19, conducerea a trebuit să acționeze decisiv”, a spus șeful Cirque du Soleil Daniel Lamarre.

Ajutor financiar de sute de milioane de dolari

Cirque du Soleil recunoaște că nu mai are cu ce să-și achite datoriile și a cerut statului stoparea procesului de dizolvare a companiei. În lipsa acestui document, creditorii ar fi avut dreptul să ceară vânzarea companiei de circ pentru recuperarea sumelor datorate.

Deocamdată a fost semnat un acord cu investitorii existenţi, inclusiv fonduri private pentru a susţine această afacere. În plus fondul de pensii din Canada Caisse de Depot alături de celelalte două entităţi vor prelua datoriile Cirque du Soleil şi vor investi 300 de milioane de dolari într-o repornire a proiectului.

Organizaţia guvernamentală canadiană Investissment Quebec va contribui cu 200 de milioane de dolari finanţare, pentru plata datoriilor. Acționarii vor aloca și ei 20 milioane de dolari pentru a oferi ajutor suplimentar angajaților și contractorilor afectați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini