Redactia.ro
Home » Știri » Cîțu: „Statul se împrumută la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum”. Semnalul de alarmă tras de liderul PNL

Cîțu: „Statul se împrumută la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum”. Semnalul de alarmă tras de liderul PNL

Liderul PNL, Forin Cîţu, a atras atenţia, miercuri, că dobânzile au crescut foarte mult. Acesta consideră necesară impunerea imediată a unor măsuri ale Executivului, aşa cum s-a întâmplat în alte sectoare. Liderul PNL a transmis că statul român se împrumută, astăzi, la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum.

Cîțu: „Statul se împrumută la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum”

„Dacă vrem să scadă preţul unui produs, ai nevoie de un şoc de productivitate sau mai mult din acel produs. Sunt singurele variante, restul sunt utopii şi mesaje politice care nu ajută pe nimeni. Controale din acestea, să aruncăm în aer, să venim la televizor să spunem că vom controla, dăm amenzi, din contră, vor creşte preţurile, pentru că acele costuri cu amenzile vor fi transferate mai departe către cetăţeni. Statul român se împrumută, astăzi, la cele mai mari dobânzi din 2012 şi până acum şi nu am văzut nicio măsură”, a explicat liderul PNL, în Parlament.

Ce soluții propune Florin Cîțu

Florin Cîţu a precizat că o soluţie ar fi să se dea un semnal clar pentru pieţe că deficitul va fi redus în 2022 sub pragul deja anunţat. „Atunci veţi vedea cum vor scădea şi dobânzile. Sunt măsuri pe care trebuie să le iei, dar nu măsurile populiste vor ajuta”, a subliniat liderul PNL.

În ceea ce priveşte reducerea CAS cu 5%, măsură intens susţinută de liderul liberal, acesta a transmis că doreşte să obţină consens în coaliţie şi a precizat că multe din măsurile anunţate de colegii din coaliţia de guvernare au fost retrase, precum scăderea accizei la carburanţi. „Uşor, uşor, vin la ceea ce am spus eu, că nu se poate”, a subliniat liderul PNL.

Florin Cîţu vrea consens în coaliţie pe reducerea CAS

Președintele PNL încearcă în continuare să blocheze ordonanța de urgență a Guvernului privind plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze, susțin surse politice pentru Ziare.com.

Cîțu le-a propus partenerilor de guvernare să reducă CAS de la 25% la 20% astfel încât veniturile angajaților să crească cu câteva sute de lei, prin urmare fiecare român să suporte singur prețul energiei. PSD se opune, pe motiv că statul ar pierde bani la buget.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: