Redactia.ro
Home » Știri » Clienții BCR sau BT au de suferit! Loviturile cibernetice din ultimele zile i-au lăsat fără bani în cont

Clienții BCR sau BT au de suferit! Loviturile cibernetice din ultimele zile i-au lăsat fără bani în cont

În ultimele zile, România a fost martora unor atacuri cibernetice de tip Distributed Denial of Service (DDoS) îndreptate împotriva unor bănci și instituții publice. Acest tip de atacuri vizează să perturbe serviciile online ale acestor entități, generând indisponibilitatea sau accesul dificil pentru utilizatori.

Atacurile de tip DDoS implică suprasolicitarea unui server sau a unei rețele cu un volum mare de trafic, generat de la mai multe surse. Scopul este de a supraîncărca infrastructura informatică a țintelor și de a le face indisponibile pentru utilizatori legitimi.

Alerte de la Directoratul Național de Securitatea Cibernetică

Directoratul Național de Securitatea Cibernetică a semnalat că au fost înregistrate atacuri de acest tip îndreptate împotriva unor organizații din sectorul financiar-bancar și asupra unor instituții publice din România. Echipa DNSC este activă în comunicare cu aceste organizații, oferindu-le suportul necesar pentru contracararea atacurilor. Pe parcursul zilei de vineri, clienții unor instituții financiare majore, precum BCR și Banca Transilvania, au raportat dificultăți în accesarea anumitor aplicații online. Reprezentanții acestor bănci au confirmat situația și au informat că lucrează intens pentru remedierea problemelor tehnice create de atacurile DDoS.

„În ultimele două zile s-au înregistrat la nivel naţional atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) îndreptate împotriva unor organizaţii din sectorul financiar-bancar, cât şi asupra unor instituţii publice din România. Echipa DNSC este constant în contact cu organizaţiile ţintite de aceste atacuri pentru a oferi suportul necesar.”, au declarat cei de la DNSC, în exclusivitate pentru agerpres.ro.

Este crucial ca atât instituțiile financiare, cât și instituțiile publice să coopereze strâns cu autoritățile de securitate cibernetică pentru a contracara aceste atacuri și a asigura protecția infrastructurii lor digitale. Monitorizarea continuă a amenințărilor cibernetice și implementarea măsurilor de securitate adecvate sunt esențiale pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor. Atacurile cibernetice de tip DDoS reprezintă o amenințare semnificativă pentru organizațiile online, inclusiv pentru bănci și instituții publice. Prin implicarea activă a autorităților și a entităților afectate, împreună cu implementarea unor măsuri de securitate robuste, se poate minimiza impactul acestor atacuri și se poate asigura protecția infrastructurii digitale a țării.

Reacțiile băncilor afectate

1. BCR (Banca Comercială Română):

BCR a detectat trafic malițios și a luat măsuri pentru restricționarea acestuia. Reprezentanții băncii au asigurat că nu au fost afectate siguranța conturilor, a datelor sau a infrastructurii. Serviciile BCR sunt funcționale și monitorizează situația. Atacul DDoS a vizat mai multe bănci mari, iar gruparea NoName75 este considerată responsabilă.

„Am detectat trafic malițios și am luat măsuri de restricționare a acestuia. Nu am avut impact negativ în siguranța conturilor, datelor, infrastructurii. Monitorizăm situația și suntem 100% funcționali. A fost un atac DDoS care a țintit mai multe bănci mari. A venit din partea unei grupări pro-ruse care a mai fost implicată într-o situație similară și în Ucraina. Numele ei este NoName75.”, au declarat reprezentanți ai băncii, în exclusivitate pentru economedia.ro.

2. Banca Transilvania:

Banca Transilvania a comunicat clienților săi că sunt conștienți de situație și lucrează la remedierea acesteia. Le-au recomandat să acceseze platforma lor online pentru a beneficia de servicii.

„Știm despre situație chiar de când a apărut și lucrăm la remedierea ei. Ne pare rău pentru neplăcerea creată.”, a fost mesajul postat pe pagina lor de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: