Redactia.ro
Home » Știri » CNE cere suspendarea cursurilor timp de două săptămâni din cauza coronavirusului

CNE cere suspendarea cursurilor timp de două săptămâni din cauza coronavirusului

CNE cere suspendarea cursurilor timp de două săptămâni din cauza coronavirusului

CNE cere suspendarea cursurilor timp de două săptămâni din cauza coronavirusului. Măsura preventivă este cerută de Consiliul Național al Elevilor pentru a evita răspândirea noului virus. Școlile din România nu dispun de resursele icienico-sanitare.

CNE cere suspendarea cursurilor timp de două săptămâni din cauza coronavirusului

Consiliul Național al Elevilor cere suspendarea cursurilor pentru a evita răspândirea coronavirusului. Deoarece elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impune suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni instaurarea epidemiei de coronavirus în România.

„În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu cazuri de Coronavirus în unitățile de învățământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, această măsură ar denota iresponsabilitate din partea decidenților din domeniul educației. Autoritățile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situații de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România”, se arată într-un comunicat al CNE.

Se închid școlile?

Monica Anisie, ministrul interimar al Educației, a precizat că momentan nu este cazul ca școlile să fie închise pentru că nu s-a confirmat niciun caz nou de coronavirus și i-a îndemnat pe elevi să meargă la școală.  „Părinţii, elevii să meargă la şcoală. Fac un apel la autorităţile publice locale să acorde o atenţie sporită şcolii, să doteze cu săpun, cu dezinfectant, cu tot ceea ce trebuie, pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire şi pentru a crea o stare de bine copiilor la şcoală. Cred că panica nu ne face bine”, a menţionat aceasta.

Această măsură preventivă este necesară în situația actuală pentru că virusul se răspândește cu rapiditate, iar acest lucru îi poate pune în pericol pe elevi.

„Trebuie să recunoaștem: școlile din România, în care nu avem hârtie și săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face față acestei situații tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situației de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Apărarea împotriva coronavirusului

Autoritățile din România au luat măsuri pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, după ce numărul cazurilor depistate a crescut la 15.

Bilanțul celor morți din cauza coronavirusului a trecut de 3.800, iar cazurile celor infectați au ajuns la 110.087.

Prima regulă pe care trebuie să o respectăm în privința coronavirusușui este spălarea des pe mâini.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: