Redactia.ro
Home » Știri » Coadă uriașă la Institutul Cantacuzino. Oamenii nu știau pentru ce stau la coadă

Coadă uriașă la Institutul Cantacuzino. Oamenii nu știau pentru ce stau la coadă

S-au format cozi uriașe la Institutul Cantacuzino unde zeci de oameni au venit să cumpere un medicament românesc nou lansat pe piață. Medicamentul ajută la imunizarea organismului împotriva infecțiilor respiratorii. Stocul a fost vândut în 10 minute.

 

Coadă pentru un medicament

Zeci de persoane s-au grăbit să își ia cel mai nou supliment alimentar pentru imunizarea organismului împtriva infecțiilor respiratorii lansat pe piață de Institutul Cantacuzino. Medicamentul despre care este vorba este OROSTIM-HV, un supliment ce are proprietăți antioxidante și stimulează imunitatea, după cum a anunțat directorul general al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Florin Oancea.

Oamenii s-au înghesuit să primească medicamentul încă de la primele ore ale dimineții. Mulți dintre oamenii de la coadă stăteau deja de trei ore, însă doar 39 dintre aceștia au reușit să își cumpere medicamentul.

Directorul general al Institutului Cantacuzino a explicat într-o conferință de presă organizată pe 1 octombrie la sediul Institutului cum a fost produs medicamentul și ce proprietăți are.

Specialistii Sectiei Imunomodulatori impreuna cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reusit intr-un timp relativ scurt, aproximativ un an, sa revitalizeze produsul OROSTIM. Iata ca prin munca asidua a celor care lucreaza in acest institut am reusit sa scoatem pe piata acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obtinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene si o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient. Are proprietati antioxidante si de stimulare a imunitatii, determinand cresterea rezistentei organismului la infectii, in special ale tractului respirator superior. OROSTIM-HV se administreaza in perioadele cu risc de aparitie a acestor infectii respiratorii persoanelor care lucreaza in colectivitati cu susceptibilitate crescuta de imbolnavire, copiilor cu infectii respiratorii recurente, persoanelor de varsta a treia si celor cu stari de imunitate scăzută„, a precizat directorul Florin Oancea.

Cât costă medicamentul

Florin Oancea a mai precizat că este vorba despre un supliment alimentar obținut din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extrat de orz verde. Mai mult, directorul Institutului a precizat și cum va fi comercializat medicamentul.

Va fi comercializat atât pentru copii, cu flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25 sau de 60 de lei, precum și forma pentru adulți, la un preț de 30 de lei și 80 de lei. Tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv”, a mai spus directorul Institutului Cantacuzino.

 

Mulți oameni nu știau pentru ce stau la coadă

Mulți dintre cei care s-au așezat la coadă în fața Institului Cantacuzino nu stiau ce urmează să cumpere. Oamenii au venit să achiziționeze cel mai nou medicament lansat pe piață de centrul de cercetare, un supliment ce are proprietăți antioxidante. Oamenii credeau că ar fi vorba despre o pastilă pentru COVID„.

Suplimentul este recomandat, însă, în perioadele cu infecții respiratorii. Oamenii veniți la Institut încă de la 5 dimineața pentru a achiziționa medicamentul s-au supărat când au aflat că stocul s-ar putea epuiza până să ajungă să îl cumpere.

Uitați, râd de noi. Că ne spun să stăm la coadă că se termină în 4 oameni”, spune o femeie aflată la rând. „Doamnă, anulăm lista. Doamnă, anulăm lista și după aia care este ordinea la această coadă? Spuneți-mi și mie dumneavoastră? Cine intră primul?”, îi răspunde un jandarm.  „Dacă suntem la rând, cum cine intră primul?„, a reacționat imediat femeia .

Oamenii care s-au îmbulzit la coadă nu știau pe ce urmează să dea banii. Un bărbat a susținut că  va lua medicamentul și o să vadă ulterior dacă este bun sau nu.

,,Vedem noi dacă e bun sau nu. Dacă stăm ca proștii sau nu stăm ca proștii aici„, a spus bărbatul pentru Digi24.

Un alt bărbat a susținut că a văzut că se dau pastile pentru COVID, așa că a zis să încerce. „văzând la televizor că au ieșit niște pastile pentru COVID am venit să văd dacă mai sunt. S-au epuizat în 20 de minute. Nu mai sunt”, a mărturisit, dezamăgit, bărbatul.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: