Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de ninsori. Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile

Cod galben de ninsori. Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile

ULTIMA ORĂ! Încep ninsorile! Anunţul meteorologilor

Vremea se înrăutățește în următoarele zile. ANM a emis un cod galben de ninsori, însoțite de viscol și vânt puternic în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Avertizarea este valabilă de miercuri seară până vineri după-amiază. Nici în restul țării vremea nu va fi mai favorabilă.

Cod galben de ninsori

Iarna începe să își facă simțită prezența în țară. Meteorologii nu au vești bune pentru următoarele zile. ANM a emis un cod galben de ninsori puternice, însoțițe de viscol și rafale de vânt, pentru Carpații Meridionali și de Curbură. Codul galben de ninsori este valabil din această seară, de la ora 17:00, până vineri după-amiază, la ora 15:00. Veștile nu sunt bune nici pentru restul zonelor din țară, potrivit știrileprotv.ro.

Așadar, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge abundent în altitudinile mari și se va depune un strat gros de zăpadă. Vântul va sufla puternic, cu viteză la rafală de peste 90 sau chiar 100 km/h. Pe lângă aceste, va fi și viscol care va îngreuna vizibilitatea.

„În Carpaţii Meridionali şi de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1.400 m şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea vizibilităţii”,informează ANM.

Cum va fi vremea în restul țării

Anm nu are vești bune nici pentru restul țării. În partea sudică a Banatului și a Munteniei, dar și în sud-estul Moldovei, sunt așteptate  ploi însemnate cantitativ. De asemenea, în jumătatea de nord a Moldovei sunt așteptate și ninsori. Totodată, vântul va sufla pe alocuri cu rafale de 45-55 de km/h.

”În sudul Banatului, nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantităţile de apă vor depăşi 30…40 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp (…)În intervalul menţionat, în sudul, estul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ şi se vor acumula 15…25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) şi până în dimineaţa zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h”,a transmis ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Nici pentru București vremea nu va fi mai bună. Chiar de miercuri, de la ora 14:00, până joi dimineață, la ora 8.00, vremea va fi închisă și spre seară va ploua. Se va forma polei și vântul va sufla cu rafale de până la 40 de km pe h. Pe timp de noapte, temperaturile vor fi destul de scăzute, între 2 și 3 grade Celsius.

De joi dimineață, de la ora opt, în Capitală, vremea va fi închisă și însoțită de ploi. Spre noapte acestea vor fi mai dese și vor fi însoțite de vânt puternic. Mâine temperaturile vor fi între șase și nouă grade Celsius. Și vineri dimineață vremea va fi la fel în Capitală, iar temperaturile vor fi între 9 și 10 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: