Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe. Meteorologii anunță vijelii și descărcări electrice

Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe. Meteorologii anunță vijelii și descărcări electrice

Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe.

Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe. Meteorologii au emis cod galbem de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice pentru 21 de judete din țară. Avertizarea intră în vigoare miercuri la ora 12.00. Ploile se vor extinde joi și în regiunile sud-estice.

Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe. Meteorologii anunță vijelii și descărcări electrice

Conform Administrației Națională de Meteorologie, a fost emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru 21 de județe, ce va intra în vigoare la ora 12.00, până joi, la ora 08.00. În Maramureș și Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vir fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse torentiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp. Sunt vizate judele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț și câteva zone din Mehedinți și Gorj.

Localnicii din zonele menționate se pot aștepta la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, ploi torențiale și izolat grindină. În aceste județe, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, dar izolat și 30 l/mp. În noaptea de miercuri spre joi, fenomene asemănătoare vor apărea, pe arii restrânse, și în restul teritoriului. Pe parcursul zilei de joi, acestea vor fi mai frecvente în regiunile din sud-est.

Prognoza meteo, 25 mai 2022

ANM a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 25 mai 2022. Potrivit meteorologilor, vremea se anunță caldă, în majoritatea țării, excepția făcănd litoralul și Delta Dunării, unde vremea va fi răcoroasă. A doua parte a zilei aduce instabilitate atmosferică în mai multe zone. În nordul, centrul și nord-vestul țării vremea începe să se schimbe.

Înnorările accentuate vor duce la averse locale și temporare sub formă de ploaie. Aversele vor avea caracter torențial, fiind însoțite de tunete, descărcări electrice și grindină pe alocuri. În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zilei vor ajunge la 32 de grade Celsius, in timp ce minimele se vor situa înte 17 și 18 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: