Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de ploi torențiale și grindină. Românii care se vor lupta cu VREMEA rea. Zonele lovite de fenomene meteo extreme. HARTA

Cod galben de ploi torențiale și grindină. Românii care se vor lupta cu VREMEA rea. Zonele lovite de fenomene meteo extreme. HARTA

Specialiştii de la ANM au venit cu veşti proaste pentru majoritatea românilor. Weekend-ul va fi stricat de vremea proastă.

A fost emisă o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătate din țară, valabil până luni.

Perioade cu instabilitate atmosferică

Astfel, în intervalul 3 septembrie, ora 10:00 – 4 septembrie, ora 06:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului.

Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Va fi frumos în Bucureşti

În intervalul 3 septembrie, ora 10:00 – 4 septembrie, ora 06:00, vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul a 33 de grade.

Cerul va fi mai mult senin ziua, însă pe parcursul nopții se va înnora treptat și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Totuși, pe parcursul nopții se va înnora treptat și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai spune ANM.

Prognoza este valabilă de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 06.00.

Precipitații pe arii extinse

Luni, 4 septembrie, vremea se va răci şi în sudul şi sud-estul ţãrii, astfel cã valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest şi în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, vestul Dobrogei, precum şi în zonele montane şi submontane.

Izolat cantitãţile de apã vor mai depăşi 15-20 l/mp. Noaptea cerul se va degaja în mare parte din ţară, iar ploi slabe vor mai fi pe arii restrânse în extremitatea de sud, de sud-est şi la munte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: