Redactia.ro
Home » Știri » Cod GALBEN și PORTOCALIU de vreme rea. Avertizare meteo pentru jumătate de țară. Unde lovesc furtunile – HARTĂ

Cod GALBEN și PORTOCALIU de vreme rea. Avertizare meteo pentru jumătate de țară. Unde lovesc furtunile – HARTĂ

GALERIE FOTO (3) ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă mai multe avertizări de caniculă, care vizează sâmbătă sudul, sud-estul și local în nord-vestul țării, dar și de ploi abundente pentru Banat, Oltenia, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei.

COD GALBEN de caniculă

Sâmbătă (20 august) valul de căldură va persista în sud și sud-est și local în nord-vest, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade, transmite ANM.

În sud-estul țării disconfortul termic va continua să fie ridicat și în perioada următoare.

foto: https://www.meteoromania.ro/

COD GALBEN de ploi

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat, apoi în extindere în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala mâine (21 august) în Maramureș și în restul Transilvaniei și al Munteniei. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică

În Banat, Oltenia, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…90 l/mp.

foto: https://www.meteoromania.ro/

Sâmbătă (20 august) după-amiază și în prima parte a nopții pe alocuri vor fi vijelii puternice (rafale de peste 70…90 km/h).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: