Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu în România, după ninsorile din ultimele ore! Zonele vizate

Cod portocaliu în România, după ninsorile din ultimele ore! Zonele vizate

Codul roşu de inundaţii, prelungit! Ședință de urgență la Ministerul Mediului

Specialiştii au emis Cod portocaliu și Cod galben de inundații pe râuri din 8 bazine hidrografice. Hidrologii au prelungit până luni aceste avertizări.

De sâmbătă, de la ora 12.00, până luni dimineața, la ora 6.00, este în vigoare un Cod portocaliu, pe râurile din bazinul hidrografice: Tur – sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Talna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).

Zonele cu Cod galben

Un Cod galben este în vigoare tot de sâmbătă, de la ora 12.00, până luni, la aceeași oră, pe râuri din bazinele hidrografice: Tur (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crasna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Mureş (judeţul Alba), Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş) și Moraviţa (sector îndiguit, judeţul Timiş).

Același cod este valabil și în intervalul sâmbătă, ora 12.00 – duminică, ora 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Şieu (afluent al râului Someşul Mare, judeţul Bistriţa Năsăud) și Niraj (afluent al râului Mureş, judeţul Mureş).

Se aşteaptă creşteri de debite şi niveluri

În intervalele menționate, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

Vremea, în continuare rece

România se află sub avertizare de ger şi ninsori în acest weekend, iar vremea va continua să fie rece şi în următoarele zile, însă de miercuri temperaturile vor începe să crească, când maximele vor ajunge până la 9 grade Celsius, a declarat pentru Libertatea meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Pentru duminică vom avea o vreme geroasă dimineaţa şi noaptea, cu cer de la variabil la senin, temporar cu înnorări pe parcursul zilei în nord-estul ţării, unde vor fi ninsori slabe, precizează meteorologul ANM.

„Temperaturile maxime din timpul zilei vor fi cuprinse între minus 2 grade în depresiuni şi 7-8 grade în dealurile de vest, în timp ce temperaturile minime vor fi între minus 12 şi 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţiilor Orientali, unde se vor înregistra până spre minus 17 grade”, arată ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: