Redactia.ro
Home » Știri » Cod roșu de ploi și cod galben de vânt puternic! Ce spun meteorologii

Cod roșu de ploi și cod galben de vânt puternic! Ce spun meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de ploi în județul Bihor. Zona cuprinde Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești. ANM spune că acest cod este valabil de la 18-05-2021 ora 9:15 până la : 18-05-2021 ora 12:00.
Se vor semnala : averse importante cantitativ care vor acumula 25…35 l/mp – în ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat în jur de 65 l/mp, iar în ultimele 12 ore, în jur de 100 l/mp, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Cod galben de vânt în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat că s-a emis un cod gaben de vânt puternic valabil pentru toată țara până la ora 23:00. Meteorologii preconizează atingerea unei viteze de peste 50-60 de kilometri pe oră și chiar 70-80 de kilometri pe oră în Transilvania, Oltenia și Muntenia.

Ce avertizări au meteorologii în privința zonei montane

Vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări în majoritatea masivelor și temporar se vor semnala precipitații sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele joase, iar în cele înalte vor fi mixte. lzolat vor fi condiții de grindină sau măzăriche. Cantitățile de apă vor fi local însemnate. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare asociate averselor și de 60-70 km/h pe creste, din sector predominant vestic și apoi estic în ultima zi a intervalului. Trecător se va semnala ceață, conform Administrației Naționale de Meteorologie în ceea ce privește zona montană.

La altitudini de peste 1800 m temperaturile minime se vor situa între -4 la 2 gr.C, iar cele maxime înmtre -2 la 4 grade Celsius. Sub 1800 m temperaturi minime situate între 0 la 6 gr.C, iar temperaturi maxime 4 la 11 grade Celsius. Vânt la peste 2000 m din sector vestic începând din cursul acestei nopți și până în 19 mai și din sector estic în ultima zi, cu intensificări temporare de 60-70 km/h.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini