Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier 2021. Ce amendă riști dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Cod Rutier 2021. Ce amendă riști dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Fetești, pe autostrada A2 București-Constanța, trebuie să plătești o taxă de trecere. Este bine de știut că există mai multe modalități de plată, iar cei care încearcă să păcălească sistemul, vor primi amendă.

Podul de peste Dunăre de la Fetești este un punct de trecere important pentru toți românii care au drum spre mare. Trebuie știut de toată lumea că aici trebuie plătită o taxă de trecere. În măsura în care taxa respectivă nu este plătită, cel în fapt va fi nevoit să plătească o amendă.

Românii care vor să ajungă la mare, o pot face pe Autostrada A2, fiind vorba de autostrada care leagă direct Capitala de județul Constanța. La punctul de trecere de la Fetești, trebuie să plătești o taxă numită peaj.

Peajul este o vamă la trecerea peste un pod, pe un drum de acces într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei, potrivit informațiilor de pe taxa-pod-fetesti.com.

Cât costă taxa de pod de la Fetești

Taxa de pod de la Fetești pe care șoferii o au de plătit este de 13 lei. Taxa poate fi plătită la mai multe benzinării (OMV, MOL, Petrom, Rompetrol și SOCAR) sau prin SMS la numărul 7577 cu următoarele date:

  • Pasul 1. Introdu numărul de înmatriculare al mașinii urmat de un spațiu și de cifra 1 (de exemplu: B01ABC 1)
  • Pasul 2. Urmează instrucțiunile pe care le vei primi prin SMS.

De asemenea, este bine de știut că taxa poate fi plătită și la punctul de trecere a podului Fetești.

Șoferii care încearcă să fenteze plata taxei de pod de la Fetești nu vor fi scutiți deloc de amendă, este avertismentul autorităților. La trecere, camerele de luat vederi de la podul Fetești vor filma numărul de înmatriculare și, dacă la sfârșitul zilei următoare trecerii, numărul de înmatriculare al autovehiculului nu se regăsește în baza de date a CNADR cu plăți, un proces verbal de constatare a contravenției (PVCC) va fi emis (însă nu neapărat imediat). Aceasta va fi trimis pe adresa din certificatul de înmatriculare, aflată în bazele de date ale autorităților.

Ce amendă riști dacă nu plătești taxa Pod Fetești

Șoferii care nu plătesc taxa de pod de la Fetești vor primi o sancțiune pentru neplată.

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei și 260 lei. Contravenientul poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă este plătită în maxim15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenției (PVCC) și a înștiințării de plată (conform legii 203/2018 Art. 20).

Cum se poate plăti amenda de la Pod Fetești

Printre modalitățile de plată ale amenzii, șoferii – persoane fizice – au la dispoziție achitarea:

  • laadministraţiile publice locale
    • în conturile dedicate
    • la casierie
    • online (cu cardul pe internet)
  • la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale
  • prin mijloace de plată online, administrate /autorizate /acceptate de administraţiile publice locale
    • ghiseul.ro – dacă instituția locală respectivă este înrolată – vezi instituțiile înrolate pentru fiecare județ); pe ghiseul.ro poți plăti în siguranță cu cardul, chiar și cu un card emis în străinătate; aici poți încărca și un document scanat (jpeg sau png); din păcate nu se poate încărca pdf ceea ce este o problemă în cazul în care se dorește trimiterea a mai multor documente; recomandăm să trimiteți plicul sau dovada datei comunicării în cazul în care plătiți amenda în primele 15 zile.

CNADR recomandă ca plata amenzii să se facă în conturile dedicate deschise la administraţia publică locală unde își are domiciliul contravenientul persoană fizică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: