Redactia.ro
Home » Stil de viață » Codul bunelor maniere. Cum trebuie să mănânci corect atunci când la masă sunt mai multe persoane

Codul bunelor maniere. Cum trebuie să mănânci corect atunci când la masă sunt mai multe persoane

Bunele maniere sunt foarte importante în viața de zi cu zi, inclusiv atunci când suntem la masă. Dacă suntem și în preajma mai multor persoane, trebuie să avem o conduită exemplară.

Codul bunelor maniere. Cum trebuie să mănânci corect atunci când la masă sunt mai multe persoane

Dintotdeauna bunele maniere au fost apreciate. Acestea arată cât este de educată o persoană și respectul față de cei din jurul nostru. Tot despre respect față de oamenii de care suntem înconjurați este vorba și atunci când suntem la masă.

Una dintre regulile esențiale atunci când mâncăm la masă cu mai multe persoane este să mestecăm cu gura închisă. Nimănui nu i-ar plăcea să-l audă pe cel de lângă el cum…”plescăie”. De asemenea, dacă purtăm o conversație trebuie să avem grijă să nu avem gura plină. După ce termini de mestecat, poți vorbi fără nicio problemă.

O altă regulă ține de folosirea tacâmurilor. Mulți oameni se simt incomozi atunci când trebuie să mănânce cu furculița și cuțitul. Nu este deloc greu! Trebuie să fii în primul rând relaxat, iar apoi iei cu mâna dreaptă cuțitul și cu mâna stângă furculița. Atenție! Furculița se ține cu dinții în sus pentru a o putea înfinge bine în produsul din farfurie.

De altfel, dacă scăpați pe jos un tacâm, nu-l luați de pe jos, ci cerem un altul. Nu este deloc potrivit pentru imaginea noastră să suflăm în el spunând ”Nu-i nimic” sau să-l ștergem.

Aveți grijă la postura corpului!

Corpul se ține drept și nu-l plecați atunci când mâncați, doar capul se pleacă. Totodată, capul se ține puțin plecat deasupra marginii mesei, de aceea și scaunul trebuie să fie bine așezat.

Doamnelor, aveți grijă unde vă așezați geanta!

Unde se așază geanta este o mare problemă pentru multe femei. Aflați că ea se poate pune pe un alt scaun, dacă este liber, se poate agăța de scaun sau chiar sub scaun. Dacă aveți un plic, se recomandă a-l pune în spatele dumneavoastră.

Sursa: emanuelcalvarychapel.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: