Redactia.ro
Home » Știri » Codul penal, MODIFICAT! Violatorii, criminalii și pedofilii NU vor mai putea fi eliberați condiționat

Codul penal, MODIFICAT! Violatorii, criminalii și pedofilii NU vor mai putea fi eliberați condiționat

Codul Penal

Codul penal a fost modificat după ce o adolescentă de 17 ani  fost incendiată. Proiectul de lege de modificarea a Codului Penal prin care criminalii, violatorii şi tâlharii nu vor mai putea fi liberaţi condiţionaţi a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Legea merge acum la promulgare la preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat iniţiativa legislativă pe care am depus-o în calitate de parlamentar PNL, prin care criminalii violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi conditionat. Legea merge acum la promulgare la preşedintele României, Klaus Iohannis.

Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberaţi condiţionat infractorii care comit următoarele infracţiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupţia sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, a anunţat liderul deputaţilor PNL Florin Roman, potrivit romaniatv.net.

Decizia vine după ce Ion Turnagiu, condamnat la închisoare pe viață pentru 5 crime comise la începutul anilor ‘90, a fost eliberat condiționat anul trecut, după 26 de ani de detenție. La sfârșitul săptămânii trecute, el a stropit cu benzină o tânără de 17 ani și i-a dat foc, după ce fata a depus plângere la poliție împotriva lui, pentru viol.

Au crescut pedepsele pentru mai multe infracțiuni

De asemenea, au crescut pedepsele pentru următoarele infracțiuni din Codul Penal:

Exploatarea cerşetoriei – Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă

Folosirea unui minor în scop de cerşetorie – Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Folosirea serviciilor unei persoane exploatate -Fapta de a utiliza serviciile prevăzute la art.182, prestate de o persoană despre care beneficiarul ştie că este victimă a traficului de persoane ori a traficului de minori, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini