Redactia.ro
Home » Știri » Codul portocaliu de caniculă s-a prelungit. Iată care sunt zonele cele mai predispuse la temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Codul portocaliu de caniculă s-a prelungit. Iată care sunt zonele cele mai predispuse la temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Codul portocaliu de caniculă s-a prelungit. Iată care sunt zonele cele mai predispuse la temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Canicula nu se oprește în România! Meteorologii au anunțat că valul torid se prelungește până la începutul lunii august. Iată care sunt zonele vizate care pot înregistra temperaturi extreme. 

Codul portocaliu de caniculă s-a prelungit. Iată care sunt zonele cele mai predispuse la temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Un nou val de caniculă pune România sub un cod portocaliu de temperaturi extreme! Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că alerta s-a prelungit. Meteorologii anunță disconfort termic accentuat, temperaturi ce pot atinge pragul de 40 de grade Celsius și depășirea pragului de 80 de unități al indicelui de temperatură-umezeală.

Începând de astăzi, de la ora 13:00 și până luni seară intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă ce vizează următoarele județe: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, sudul județului Caraș-Severin și Minicipiul București. În aceste zone, meteorologii anunță maxime ce se vor încadra între 37 și 40 de grade Celsius și minime ce nu vor coborî sub 20 de grade pe timpul nopții.

”Rămânem pe codul portocaliu până luni seara, când vorbim pentru cele 7 judeţe din partea de sud, sud-vest a ţării, inclusiv Capitala, la temperaturi situate în jurul valorilor de 38 -40 de grade Celsius. La această oră înregistrăm 39 de grade Celsius la Calafat, 37 la 7 staţii meteorologice din partea de sud a ţării şi sud-vest: Băileşti, Bechet, Turnu Măgurele, Zimnicea, Drobeta Turnu Severin, Băile Herculane; 35 de grade Celsius la Bucureşti-Filaret, însă temperatura resimțită se înregistrează între 40 până la 43 de grade Celsius”, a mărturisit Elena Mateescu, director ANM.

Luna august aduce temperaturi extreme în România

De asemenea, indicele de temperatură-umezeală depăşeşte pragul crititic de 80 de unităţi în partea de sud, sud-est a ţării. Şi mâine va fi o vreme caniculară de 30-38 de grade Celsius cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Mai mult, duminică, 39 de grade Celsius, luni, 2 august contăm în continuare pe valori de temperatură care să ajungă până la 40 de grade Celsius, în sudul Olteniei şi al Munteniei. Aşadar, este posibil cu siguranţă, să prelungim avertizarea meteorologică de cod portocaliu şi cod galben, incluzând şi intervalul 2-3 august, pentru că în primele trei zile din luna august, valorile rămân la 35-40 de grade.

Pe lângă alerta emisă, cei de la Administrația Națională de Meteorologie susțin că valul de căldură o să persiste și în prima jumătate a săptămânii viitoare, când sunt anunțate maxime de până la 41 de grade Celsius, mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: