Redactia.ro
Home » Știri » Codul Rutier 2023. Guvernul a decis care sunt șoferii ce vor rămâne fără permis de conducere vreme de 5 ani

Codul Rutier 2023. Guvernul a decis care sunt șoferii ce vor rămâne fără permis de conducere vreme de 5 ani

permis de conducere

Noi reguli privind Codul Rutier 2023. Măsura face parte într-un proiect de lege votat luni, 04 septembrie, în Camera superioară a Parlamentului.

Criminalii, fără permis cel puțin 5 ani

Șoferilor condamnați definitiv pentru uciderea unei persoane ca urmare a nerespectării legislației rutiere li se vor interzice dreptul de a redobândi permisul de conducere pentru o perioadă de cel puțin cinci ani.

Dacă proiectul legislativ trece și de Camera inferioară a Parlamentului, șoferii care primesc sentințe definitive pentru infracțiuni soldate cu uciderea unei persoane, ca urmare a încălcării normelor rutiere nu au dreptul să susțină examen pentru obținerea permisului de conducere pentru o perioadă de cel puțin cinci ani de zile.

De asemenea, Guvernul pregătește un plan de măsuri în 12 puncte prin care urmărește înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Se schimbă legea pentru acordarea permisului auto

Guvernul urmează să discute în şedinţa de vineri mai multe acte normative, între care cele referitoare la stabilirea condiţiilor pentru eliberarea permisului de conducere internaţional, la decontarea cheltuielilor pe lunile mai-iunie cu hrana şi cazarea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina, având în analiză şi normele metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi şi studenţi.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte, între altele, condiţiile pentru eliberarea permisului de conducere internaţional şi prevede că nu vor putea fi înmatriculate autovehiculele şi remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate şi cele date în urmărire de către structurile Poliţiei Române ori de autorităţile altor state.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: