Redactia.ro
Home » Știri » Codul Rutier a fost modificat. Anumiți șoferi nu vor mai putea circula pe șoselele din România

Codul Rutier a fost modificat. Anumiți șoferi nu vor mai putea circula pe șoselele din România

sofer la volan

Regulamentul de implementare a Codului Rutier a fost actualizat cu mai multe schimbări, printre care se numără o nouă regulă care identifică categoriile de șoferi care nu mai sunt autorizați să conducă în România. Iată cine va avea interdicția de a conduce pe teritoriul țării noastre.

Anumiți șoferi vor avea interdicția de a conduce pe șosele din România

Conform Codului Rutier, posesorii unui permis de conducere care a fost eliberat într-o țară străină și care au primis o condamnare în instanță pentru o abatere gravă de la legislația rutieră au interdicția de a conduce pe teritoriul României pe o perioadă de un an. Abaterile care duc la interzicerea șoferilor de a conduce pe drumurile din România se referă la hotărâri judecătorești definitive pentru:

  • infracțiuni ce au dus la uciderea sau vătămarea integrității corporale a unei persoane ca rezultat al nerespectării regulilor de circulație
  • pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
  • conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis a fost retras, anulat ori dreptul de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România
  • pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, părăsirea locului accidentului ori participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.

Codul Rutier a suferit modificări în luna februarie

În luna februarie, prin Hotărârea de Guvern 130/2023, s-a completat Regulamentul (HG 1.391/2006) cu prevederile necesare pentru implementarea interdicției de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România pentru deținătorii de permise de conducere emise de autorități străine.

Decizia cu privire la interdicția de a conduce în România pe o perioadă de un an se stabilește de șeful serviciului poliției rutiere, care acoperă zona în care a fost comisă fapta și se bazează pe o hotărâre judecătorească definitivă. Dispoziția referitoare la această interdicție se emite în momentul în care șeful poliției rutiere ia cunoștință de hotărârea judecătorească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: