Redactia.ro
Home » Știri » Colibă dărăpănată de 12 metri pătrați din Austria, cumpărată de un român. Suma fabuloasă pe care a plătit-o

Colibă dărăpănată de 12 metri pătrați din Austria, cumpărată de un român. Suma fabuloasă pe care a plătit-o

Un român a luat prin surprindere Austria în urma ultimei achiziții pe care a făcut-o. Bărbatul a cumpărat o colibă derăpănată de doar 12 metri pătrați cu 775.000 de euro. Gestul românului i-a șocat pe austrieci.

 

Motivul din spatele gestului făcut de român

În Austria, prețurile pentru proprietățile imobiliare sunt mult mai ridicate decât în România. Însp, un român a reușit să îi ia prin surprindere chiar și pe austrieci cu ultima achiziție pe care a făcut-o. Bărbatul a achiziționat o colibă derăpănată de doar 12 metri pătrați, situată pe malul lacului Wolfgangse, din nord-estul regiunii Salzburg, cu 775 de mii de euro. Identitatea bărbatului nu a fost făcută publică, însă.

Locuitorii din St. Gilgen au rămas șocați de gestul bărbatului și consideră că este ,,o nebunie” ceea ce s-a întâmplat la licitația publică organizată pentru o baracă de doar 12 metri pătrați. Coliba a fost adjudecată unui român care a oferit suma fabuloasă de 755.000 de euro, scrie presa locală.

Coliba cumpărată de român ar fi fost, în zilele în care arăta mai bine, o cameră de duș. Mai mult, cocioaba nu este conectată la rețeaua electrică sau la apă și canalizare. Terenul se află în proprietatea Pădurilor Federale, astfel încât contractul de utilizare este limitat până în 2024.

Potrivit presei austriece, cocioaba a stârnit un interes uriaș, dar nu se știe care ar fi motivul. La licitație s-au înscris 20 de ofertanți, printer care se află și un fost consilier de stat și familia unui fotbalist profesionist. Aceștia s-ar fi oprit, însă, la suma de 600.000 de euro.

Românul a câștigat, însă, licitația, oferind nu mai puțin de 775.000 de euro. Autoritățile austriece au eliberat anterior o autorizație de construire pentru o nouă clădire, pentru ca românul să se apuce de treabă și de construire în locul respectiv. Se știe că zona în care este amplasată coliba este într-o destinație turistică exclusivistă, iar, cel mai probabil, românul va investi într-o unitate de cazare.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: