Redactia.ro
Home » Știri » Compania Moderna a dezvăluit cât durează imunitatea după vaccinul său anti-COVID

Compania Moderna a dezvăluit cât durează imunitatea după vaccinul său anti-COVID

Compania farmaceutică americană Moderna a declarat că vaccinul său împotriva COVID-19 are potențialul de a asigura o imunitate durabilă. În urma unor teste clinice s-a demonstrat că după prima doză se dezvoltă anticorpi ce durează timp de trei luni, în timp ce după a doua doză de vaccin administrată, organismul rămâne imun încă două luni. 

 

Ce declară compania Moderna

Compania Moderna susține că vaccinul său împotriva COVID-19 își demonstrează eficiența pe o perioadă mai lungă de timp, în funcție de dozele administrate. În aceste condiții, Moderna se așteaptă să aibă gata 20 de milioane de doze de vaccin pentru distribuirea sa anul acesta la nivelul SUA, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Moderna susține că, potrivit studiilor realizate de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, în cazul persoanelor care au participat la prima fază a testelor clinice cu acest vaccin, s-a putut observa că au dezvoltat „nivele înalte de anticorpi neutralizanţi” pentru o perioadă de trei luni după administrarea primei doze și de două luni după administrarea celei de-a doua.

Mai mult, studiul a arătat că vaccinul are și „potenţialul de a oferi o imunitate durabilă” împotriva SARS-COV-2, fără a provoca efecte secundare semnificative după două luni de administrare.

Aceste date provizorii din Faza 1 sugerează că mRNA-1273, vaccinul nostru candidat împotriva COVID-19, poate genera anticorpi neutralizanţi durabili la toate grupele de vârstă, inclusiv adulţi maturi şi vârstnici”, se arată într-un comunicat al companiei Moderna.

Potrivit informațiilor, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) ar putea acorda autorizație de urgență pentru companiile farmaceutice Pfizer și Moderna chiar la jumătatea acestei luni. Astfel, odată cu primirea autorizației ar putea fi demarată prima fază a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie.

Necesitatea administrării a două doze

Moderna a anunțat că speră să aibă disponibile 20 de milioane de astfel de doze de vaccin pentru SUA la sfârșitul acestui an și între alte 100 și 125 de milioane de doze, care vor fi disponibile la nivel mondial la sfârșitul primului trimestru al anului 2021.

Potrivit autorităților americane, se așteaptă ca în luna iunie anul viitor să fie extinsă rețeaua de distribuție și disponibilitatea vaccinului pentru a începe campania de imunizare a populației la nivel global.

Mai mult, vaccinul Moderna necesită administrarea a două doze per persoană, la o distanță de patru săptămâni între cele două.

Compania farmaceutică Moderna a cerut, luni, autorizarea de urgență a vaccinului său împotriva COVID-19, atât în Statele Unite, cât și în Europa. Compania a cerut autorizarea ăn urma rezultatelor complete ale studiului său clinic, potrivit căruia vaccinul are o eficiență de 94,1 % și nu ar prezenta probleme grave de sguranță asupra populației.

Moderna a mai anunțat că vaccinul dezvoltat previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire de COVID-19. În urma cererii de autorizare, compania americană ar urma să devină a doua companie care poate primi undaverde de urgență a unui vaccin împotriva noului coronavirus, până acum, anul acesta.

Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru”, a declarat într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: