Redactia.ro
Home » Știri » Concedieri în masă la compania aeriană Wizz Air. Mulți angajatori vor avea salariiale tăiate

Concedieri în masă la compania aeriană Wizz Air. Mulți angajatori vor avea salariiale tăiate

Compania aeriana Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air anunță ca va concedia 1000 de angajați din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit acestora, ceilalți angajați vor avea salariile tăiate.

Wizz Air își concediază angajații

Potrivit Antena3, compania aeriană Wizz Air va concedia 1000 de angajați, din cauza crizei produsă de coronavirus. Salariile piloților, personalului însoțitor și angajaților din birouri vor fi tăiate cu 14%.

De asemenea, directorul general al companiei, Jozsef Varadi și membrii Consiliului directori vor suferi o scădere a salariilor cu 22%. Compania susține că dispune de lichidități în valoare de 1,5 miliarde de euro, iar asta înseamnă că are o poziție financiară solidă.

Analiștii de la Citi sunt de părere că la Ryanair și Wizz Air sunt singurele companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să apeleze la o refinanțare. Această decizie a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus, care a paralizat transportul aerian.

Singurele zboruri care mai operează la momentul de față, sunt cele care au drept scop repatrierea cetățenilor.

Numărul pasagerilor va scădea

Potrivit aeroportului Heathrow din Londra, cel mai aglomerat aeroport din Europa, susține că în luna aprilie numărul călătorilor va scădea cu peste 90% comparativ cu luna aprilie a anului 2019.

Înainte de apariția pandemiei de coronavirus, compania aeriană Wizz Air oferea zboruri pe 700 de rute de la 25 de baze, acestea asigurând conexiunea între 155 de destinații din 45 de țări.

Aeroportul din Timișoara a decis în luna martie că 30 de angajați vor fi dați afară din cauza pandemiei de coronavirus, iar cei care rămân să lucreze în aeroport vor avea salariile diminuate și nu vor mai primi bonusuri și prime.

Pe 9 martie, România a suspendat toate zborurile din și către Italia, după ce mai mulți cetățeni români stabiliți în Italia au decis să se întoarcă acasă din cauza coronavirusului. Italia a devenit cel mai afectat stat din Europa din cauza infecției cu COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: