Redactia.ro
Home » Știri » Conflict major între India şi Pakistan! Un nou război în Asia?

Conflict major între India şi Pakistan! Un nou război în Asia?

Conflict major între India şi Pakistan! Un nou război în Asia?

India şi Pakistan stau pe un butoi de pulbere, iar tensiunile dintre cele două puteri nucleare vecine au escaladat zilele trecute, pe fondul conflictului din regiunea Kashmir.

Pakistanul a confirmat miercuri că a întreprins lovituri aeriene în Kashmirul indian şi a doborât două avioane de luptă indiene în spaţiul aerian pakistanez

Astăzi, Forţele aeriene pakistaneze au întreprins lovituri dincolo de Linia de Control venind din interiorul spaţiului aerian pakistanez‘, a comunicat Ministerul de Externe de la Islamabad.

Potrivit armatei pakistaneze, avioane indiene au pătruns, în replică, în spaţiul aerian pakistanez şi două au fost doborâte, un pilot fiind capturat.

Armata aerului a doborât două avioane indiene în spaţiul aerian pakistanez‘, a anunţat un purtător de cuvânt militar, generalul Asif Ghafoor, pe Twitter.

Unul din avioane a căzut în Kashmirul indian, iar celălalt în Kashmirul pakistanez, a precizat aceeaşi sursă.

Un pilot indian a fost arestat la sol de militari‘, a adăugat purtătorul de cuvânt.

SUA fac apel la calm în conflictul India – Pakistan

Statele Unite au lansat un apel Indiei şi Pakistanului, două puteri nucleare pe care le opun puternice tensiuni, să dea dovadă de „reţinere”, îndemnând Islamabadul să acţioneze împotriva „grupurilor teroriste” de pe teritoriul său, relatează AFP.

Încurajăm India şi Pakistanul să dea dovadă de reţinere şi să evite o escaladare cu orice preţ„, a spus într-un comunicat secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a precizat că a discutat la telefon cu miniştrii de externe indian şi pakistanez.

Demnitarul american a mai făcut cunoscut că a evocat cu Islamabadul „urgenţa pentru Pakistan de a acţiona în mod semnificativ împotriva grupurilor teroriste care operează pe teritoriul său” şi necesitatea de „a dezamorsa tensiunile actuale evitând o acţiune militară”.

I-am mai încurajat pe cei doi miniştri să facă din comunicarea directă o prioritate şi să evite noi activităţi militare„, a afirmat Mike Pompeo.

India a efectuat marţi o ‘lovitură preventivă’ împotriva principalei tabere de antrenament de pe teritoriul pakistanez a grupării islamiste responsabile de un atentat sinucigaş soldat cu aproape 40 de paramilitari indieni în Kashmirul indian.

Potrivit autorităţilor indiene, Jaish-e-Mohammed (JeM), una dintre cele mai active grupări armate împotriva New Delhi în rebeliunea separatistă în Kashmir, pregătea noi atacuri sinucigaşe în India.

Citeşte şi: Summit Trump – Kim în Vietnam. Ce vor discuta cei doi lideri

Brexit: Decizia luată de Theresa May în ceea ce privește acordul de ieșire din UE

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: