Redactia.ro

Cum poți să-ți construiești o casă fără autorizație în România. Condițiile necesare

Sustinut de
Cum poți construi o casă fără autorizație în România

Procesul de construcție al unei case în România ar putea deveni mult mai simplu în viitor. O categorie de case ar putea să nu mai aibă nevoie de autorizație de construcție. Totul depinde de anumite reguli pe care va trebui să le urmezi.

Românii ar putea să își construiască locuințele fără autorizație, dacă noul Cod al urbanismului va fi aprobat. Acesta va permite ridicarea unor case fără autorizație, însă doar dacă sunt respectate niște condiții stricte.

Ce fel de case nu vor mai necesita autorizație

Conform noului Cod al urbanismului, nu toată lumea va mai avea nevoie de autorizație pentru a-și construi casa. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că locuința ta respectă anumite cerințe.

În primul rând, casa trebuie să fie unifamilială (adică să fie pentru o singură familie), să aibă cel mult 150 de metri pătrați și să fie pe un singur etaj. De asemenea, proiectul casei trebuie realizat de un specialist.

Românii care vor să construiască o astfel de locuință vor trebui să prezinte proiectul la primărie pentru a fi verificat. După ce primăria confirmă că respectă regulile, vor putea începe construcția fără a mai obține autorizația.

Procesul de aprobare

Procesul va fi mult mai simplu decât cel de acum. După ce vei depune proiectul la primărie, autoritățile vor verifica dacă acesta respectă condițiile impuse de lege. Dacă totul este în regulă, vei putea începe construcția fără autorizație.

Totuși, aceste reglementări vor fi valabile doar pentru acele case care respectă condițiile stabilite. De exemplu, casele care vor depăși 150 de metri pătrați sau care vor avea mai mult de un etaj nu vor putea fi construite fără autorizație, chiar dacă proiectul este realizat de un specialist.

Ministrul Cseke Atilla, despre noile reguli

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a explicat că primăriile vor decide dacă o persoană poate sau nu să își construiască locuința fără autorizație. El a spus că autoritățile locale vor fi cele care vor pune în aplicare noile reguli și vor verifica dacă proiectele sunt conforme cu cerințele stabilite.

”Noi suntem în procedura de adoptare a Codului urbanismului. Am discutat foarte mult despre partea asta de reglementări și de lucrări publice, pentru că primarii, evident, sunt cei care pun în aplicare aceste reglementări”, a declarat Cseke Attila, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, potrivit spynews.ro.

Ce avantaje aduc noile reglementări

Dacă acestă schimbare va fi adoptată, românii care vor dori să își construiască o casă vor putea economisi timp și bani, deoarece nu vor mai trebui să treacă prin procesul complicat de obținere a autorizației. Aceste schimbări ar putea încuraja mai mulți români să își construiască locuințe, deoarece birocrația va fi mult mai redusă.

Totuși, autoritățile vor trebui să supravegheze corect procesul pentru a preveni eventuale abuzuri. Este important ca toate casele construite fără autorizație să fie sigure și să respecte regulile de construcție.

Noile reglementări ar putea aduce beneficii mari celor care vor să își construiască o casă, dar trebuie respectate anumite condiții. Procesul va deveni mai simplu și mai rapid, dar autoritățile locale vor trebui să verifice cu atenție fiecare proiect pentru a se asigura că totul este conform legii.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: