Redactia.ro
Home » Monden » Continuă scandalurile dintre interpreții de muzică populară! Gheorghe Turda, atac dur la adresa Niculinei Stoican, după discuțiile cu Enceanu

Continuă scandalurile dintre interpreții de muzică populară! Gheorghe Turda, atac dur la adresa Niculinei Stoican, după discuțiile cu Enceanu

Un scandal notoriu în lumea muzicii populare românești, implicând pe Constantin Enceanu și Niculina Stoican, a fost recent subiectul unor declarații clare și directe făcute de către Gheorghe Turda. Acesta, deși nu este în cele mai bune relații cu Enceanu, a luat apărarea acestuia, susținând că există aspecte culturale și artistice care nu pot fi evaluate simplu prin prezența la repetiții. Iată mai multe detalii despre acest subiect și remarcile lui Turda la adresa colegilor săi de breaslă.

Scandalul a izbucnit după ce Constantin Enceanu a afirmat că nu i-au fost recunoscute meritele în cadrul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, instituție condusă la acea vreme de Niculina Stoican. Disputa a escaladat și a ajuns în instanță, unde Enceanu a obținut câștig de cauză. Niculina Stoican, la rândul ei, a justificat decizia instituției, argumentând că Enceanu a lipsit de la repetiții și a avut un comportament inadecvat.

Apărarea lui Constantin Enceanu de către Gheorghe Turda

Deși nu este în relații strânse cu Enceanu, Gheorghe Turda a intervenit în discuție pentru a-l susține pe acesta. El a subliniat că evaluarea unui artist nu poate fi redusă la simpla prezență la repetiții, mai ales când vine vorba despre artiști consacrați precum Enceanu. Turda a adăugat că Enceanu, cu o carieră impresionantă și o bază mare de fani, nu ar trebui să fie obligat să participe la repetiții, deoarece nu mai are de învățat.

În declarațiile sale, Turda a criticat și comportamentul lui Niculina Stoican, caracterizând-o ca fiind „certăreață”. El a explicat că, deși a fost și el manager în trecut, a reușit să colaboreze eficient cu angajații, contrar afirmațiilor lui Stoican. Turda a subliniat că nu orice solist de muzică populară poate fi și un manager eficient.

Critica adusă lui Niculina Stoican

Deși este implicat într-un conflict vechi cu Constantin Enceanu, Gheorghe Turda a ales să-și exprime opinia în sprijinul acestuia în disputa cu Niculina Stoican. Remarcile sale subliniază importanța evaluării corecte a unui artist, pe baza performanțelor și a contribuțiilor sale artistice, și nu doar pe baza unor criterii administrative sau de prezență la repetiții. Astfel, acest caz aduce în prim-plan nu doar divergențele personale dintre artiști, ci și aspecte mai largi legate de cultura și practicile din industria muzicală populară românească.

„Cultura nu se face semnând o condică, impunându-i unui artist niște lucruri, repetiții. Păi, ce repetiții să mai facă un artist precum Constantin Enceanu? Lăsând deoparte discuțiile mele aprinse cu el, din anii trecuți, să nu uităm, totuși, că el este un artist foarte îndrăgit, în întreaga țară, muncește mult, își pregătește spectacolele, nu îl poți trata așa. Niculina pare cam certăreață. Și eu am fost manager, la un ansamblu, zeci de ani, dar am colaborat foarte bine cu angajații. Nu orice solist de muzică populară poate fi și un bun manager, și asta s-a demonstrat, însă eu m-am descurcat foarte bine.”, a fost declarația oferită de Gheorghe Turda pentru playtech.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: