Redactia.ro
Home » Știri » Copiii între 12 și 15 vor putea fi programați la vaccinare. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Copiii între 12 și 15 vor putea fi programați la vaccinare. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Copiii între 12 și 15 vor putea fi programați la vaccinare

Copiii între 12 și 15 vor putea fi programați la vaccinare. Începând de luni, 31 mai, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, a anunțat că se pot imuniza copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Aceștia se pot vaccina doar cu acordul părinților în centrele existente sau în cadrul maratoanelor iar prezentarea se va putea face direct sau după programe pe platforma.

Copiii între 12 și 15 vor putea fi programați la vaccinare. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Copiii între 12 și 15 vor putea fi programați la vaccinare. Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vineri,28 mai, vaccinul anti-coronavirus de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani. „Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, scrie Ministerul Sănătății pe contul de Facebook.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că, cei care au afecșiuni cronice este vitală. Medicul a explicat că minorii riscă să facă forme mai grave de COVID19 și că, în diferite cazuri, se poate ajunge la deces.

De asemenea, pentru copiii cu sindromul Down, riscul de deces crește de 10 ori. Potrivit acestuia, copiii au nevoie de acordul părinților și se pot vaccina în cadrul maratoanelor sau în centrele existente pentru imunizare. ”Avem copii cunoscuți cu afecțiuni cronice, afecțiuni care îi expun unui risc crescut să facă forme grave de boală și chiar decese. Și aici mă refer la copiii cu afecțiuni neuropsihiatrice. De pildă, sindromul Down crește de 10 ori riscul de deces din cauza maladiei COVID-19. Obezitatea, bolile cronice renale, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, diabetul de tip I care este întâlnit încă de la vârstă fragedă, sunt afecțiuni care expun acești copii unor riscuri de complicații prin maladia COVID-19.Reacțiile adverse înregistrate sunt similare cu grupul 16-25, cel mai frecvent s-a înregistrat disconfort la locul de administrare, stare de oboseală, durere de cap, dureri musculare, dureri articulare, dureri articulare și în anumite cazuri febră, frison, dar toate au fost de intensitate ușoară, medie și care au fost pasagere sub tratament simptomatic” a declarat Valeriu Ghorghiță.

Germania, sceptică în privința vaccinării copiilor

Cancelara federală Angela Merkel și premierii landurilor federale au anunțat joi, că tinerilor cu vârsta de peste 12 ani li se poate face o ofertă de vaccinare cu substanța produsă de BionTech Pfizer începând cu 7 iunie, dacă EMA aprobă preparatul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, vineri, această instituție a recomandat, pentru prima dată în UE, un vaccin pentru copiii sub 16 ani. Astfel, această decizie a determinat Germania să fie sceptică în privinta vaccinării copiilor până în 16 ani.

Asociația Germană a Orașelor a avertizat împotriva acestui lucru, în timp ce altă asociație solicită accelerarea semnificativă a campaniei de vaccinare. Medicii germani sunt sceptici în privința vaccinării copiilor. ”Datele privind riscurile și beneficiile unei eventuale vaccinări la copii și adolescenți sunt în prezent insuficiente și nu se poate face nicio recomandare”, a declarat directorul Colegiului Medicilor din Germania, Klaus Reinhardt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: