Redactia.ro
Home » Știri » Copil evaluat comportamental după ce părinții a 150 de elevi i-au retras de la școală din cauza lui: “Nu îl vrem în școală”

Copil evaluat comportamental după ce părinții a 150 de elevi i-au retras de la școală din cauza lui: “Nu îl vrem în școală”

Copil evaluat comportamental după ce părinții a 150 de elevi i-au retras de la școală din cauza lui: “Nu îl vrem în școală”

Caz fără precedent într-o școală din România, după ce un singur elev a pus pe fugă alți 150 de copii. Băiatul ar fi extrem de agresiv, motiv pentru care a fost mutat în mai multe școli și tot nu s-a liniștit. Părinții celorlalți elevi din școala în care a ajuns nu își mai lasă copiii la școală și totul s-a transformat într-o mare dramă.

Elevul care a băgat frica într-o școală întreagă

Un elev de clasa III-a din județul Dâmbovița a fost mutat deja în trei școli, după ce a avut un comportament nepotrivit în  fiecare dintre acestea. Acesta ar fi extrem de agresiv atât față de elevi, cât și față de profesori, iar acum a ajuns la școala din Valea Voievozilor, comuna Răzvad, unde are loc în prezent o situație fără precedent.

În prima zi de studii la noua instituție de învățământ, elevul-problemă s-a trezit singur. Nu în clasa unde mai învață alți 10 copii, ci în toată școala. Toți părinții celor aproximativ 150 de elevi care sunt înscriși aici au decis să îi lase pe cei mici acasă, pe motiv că nu pot fi în siguranță în compania unui elev trimis de la o școală la alta.

Părinții tuturor elevilor din școală au constituit un grup și au anunțat că refuză să îi mai aducă pe copii la școală, iar pe 9 martie chiar au organizat un protest în acest sens, cerând ca elevul-problemă să le lase copiii în pace și să plece.

„Noi, părinții, în continuare suntem pe poziție. Nici ieri nu au fost copiii în școală, nici astăzi (n. red marți, 7 martie) copiii noștri nu sunt în școală. Nu știu ce se va întâmpla și vrem să se rezolve situația, practic. Mutând copilul de la o școală la alta nu rezolvi situația. Noi suntem o școală mică, vrem să fim în continuare liniștiți. Nu îl vrem în școală”, a declarat un părinte pentru Edupedu.

Ce au constatat evaluatorii

Cazul elevului de clasa a III-a de la Școala Gimnazială Coresi din Târgoviște care și-ar fi agresat colegii a fost luat în serios de o țară întreagă, dar mai ales de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, care au analizat atent situația acestuia. Astfel, au ajuns la concluzia că nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, ci chiar provenea dintr-o familie bună.

Directoarea școlii Gimnaziale Coresi, Georgeta Gogeanu spune că acest copil este de neoprit. Cu cât i-au fost aplicate mai multe sancțiuni, cu atât a devenit și mai agresiv și neascultător, semn că nu îl sperie nimic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: