Redactia.ro
Home » Sport » Copilăria tristă a lui Bănel Nicoliță. Mărturisiri dureroase: „Condițiile de casă erau foarte grele”

Copilăria tristă a lui Bănel Nicoliță. Mărturisiri dureroase: „Condițiile de casă erau foarte grele”

Bănel Nicoliță

Bănel Nicoliță, fostul fotbalist de la Steaua, cunoscut pentru talentul lui, a dezvăluit într-o emisiune TV că a avut parte de o copilărie grea. Părinții lui fiind foarte săraci, el a trebuit să muncească de la vârsta de 7 ani și deseori adormea nemâncat.

Bănel Nicoliță nu a avut ce mânca și cu ce se îmbrăca

Fotbalistul a povestit cu un gust amar despre viața lui înainte să devină fotbalist. Primii săi ani din viața au fost o povară, pentru că atunci a învățat ce este foame și cum este să nu ai cu ce să te îmbraci.

”Viata mea, până să mă apuc de fotbal, a fost tristă din toate punctele de vedere. Părinții mei munceau cu ziua și abia aveam ce mânca. Condițiile de acasă erau foarte grele. Nu ai ce să mănânci o seară și a doua zi trebuie să mergi la școală nemâncat. În prima zi de școală eu m-am dus îmbrăcat vai de mama mea și colegii erau toți eleganți, la cravată, costum. Din clasa I până în clasa a IV-a am mers cu adidașii rupți. Uneori îmi doreau și eu un tricou sau un suc ori o înghețată și nu aveam bani. Mergeam cu ceilalți copii la magazin și mă uitam la ei, în speranța că unuia i se face milă și-mi dă și mie, mi se rupea sufletul, dar nu aveam ce face”, a spus Bănel Nicoliță.

Potrivit spynews.ro, Bănel Nicoliță a începit să-și câștige primii bani la vâsrta de 7 ani. Acesta se împărțea între școală, muncă cu ziua și fotbal. Cu toate acestea, chiar dacă i-a fost greu, nu a renunțat la visul lui și a făcut tot posibilul să scape de viața pe care o ducea.

”Bani câștigam de la 7 ani. Până la 15 ani am muncit la câmp, mergeam la fotbal și la școală, le făceam pe toate. Dar nu m-am gândit niciodată de ce unii au și eu nu am. Apoi pentru fotbal am lăsat tot în urmă, și familie și prieteni, și mi-am urmat visul. Fotbalul mi-a dat totul”, a mai mărturisit sportivul.

Cum a ajuns Bănel Niculiță fotbalist

Bănel Nicoliță s-a născut într-o familie foarte săracă de etnie romă din Făurei, Județul Brăila. A jucat de la 14 ani la clubul din localitate, Unirea Făurei, iar de la 16 ani la Dacia Unirea Brăila, în divizia C.

Acesta a jucat pentru Steaua București în grupele UEFA Champions League, de trei ori consecutiv, contabilizând 15 meciuri în această competiție. Este al doilea stelist ca număr de meciuri (64) în competițiile europene, după Marius Lăcătuș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: