Redactia.ro
Home » Știri » ,,Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!”. Investigația Recorder despre Apele Române

,,Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!”. Investigația Recorder despre Apele Române

Politizarea instituțiilor publice ia amploare în ultima perioadă. Materialul Recorder, Singur împotriva partidului. ,,Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!” a stârnit valuri de controverse și reacții în mediul online. 

 

Investigația Recorder despre Apele Române

Investigația Recorder despre raportul de putere din cadrul Apelor Române scoate la suprafață fenomenul de politizare a instituțiilor publice și modul în care sunt numiți directorii instituțiilor.

,,Politizarea instituțiilor publice nu înseamnă doar promovarea incompetenței în funcții de conducere. Înseamnă și îngenuncherea celor competenți, a oamenilor care și-au construit cariere prin forțe proprii și care într-o zi se văd presați să se dea la o parte pentru a face loc pilelor de partid. Acești oameni se întorc acasă și trebuie să le explice copiilor de ce societatea în care cresc funcționează după niște valori răsturnate”, scrie Recorder.ro despre investigația publicată.

Jurnaliștii Recorder au publicat, în urmă cu 3 zile, un interviu cu Ovidiu Ianculescu, un inginer român, tânăr, din Mureș, care a ales să vorbească despre cum a rămas fără funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș. Ovidiu Ianculescu a declarat că a obținut postul de director al instituției din cadrul Apelor Române, în urma unui concurs.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș este o instituție care are peste 400 de angajați și care gestionează infrastructura din șase județe.  Inginerul Ovidiu Ianculescu, în vârstă de 36 de ani nu a fost niciodată membru al unui partid politic. Acesta și-a câștigat funcția în urma unui concurs, are la bază pregătire profesională, a terminat facultatea de construcții hidrotenhice și a condus șantiere, după cum scrie recorder.ro.

A fost schimbată guvernarea PSD cu cea PNL, iar directorul Apelor Române a fost înlocuit cu Ervin Molnar, lider local PNL. În urma acestor evenimente, au început să fie făcute schimbări și în teritoriu. Ovidiu Ianculescu a fost constrâns să își dea demisia.

Dânsul (Ervin Molnar – n.red.) a început o campanie foarte agresivă de schimbare a tuturor directorilor de administrații bazinale de apă și sisteme de gospodărire a apelor. Nu știu ce evaluări a făcut dânsul, dar sunt 100% convins că nu au fost evaluări profesionale. Doar criterii politice, și a început foarte repede cu Târgu Mureșul pentru că avea foarte mari interese să-și planteze colegii de partid, oamenii apropiați, în aceste funcții de conducere.

Eu nu am fost, nu sunt și nici nu am de gând să fiu în vreun partid plitic. Directorul de ABA Mureș, domnul Bratanovici, mi-a zis… Asta e situația, Ervin Molnar vrea să te dea afară. I-am zis Domne’, nu are ce să îmi reproșeze, nu am greșit cu nimic profesional, sunt pe meserie, am dat examen pe acest post, nu are ce să-mi facă. Și a zis Da, te cred, vezi că am fost în aceeași situație, e decizia ta, faci cum consideri, dar să știi că va veni peste tine. Ceea ce a și făcut”, a povestit Ovidiu Ianculescu, pentru Recorder.

Inginerul a mărturisit pentru sursa citată cum i-a fost pusă în față  o coală albă și i-a fost cerută demisia de trimișii lui Ervin Molnar. Inginerul a fost obligat să demisioneze deoarece postul său era promis unui alt membru PNL, Ionuț Cengher. Astfel, la începutul lunii februarie, inginerul și-a scris, după dictare, demisia.

Ovidiu Ianculescu a pus la dispoziția jurnaliștilor înregistrări din momentul în care a fost nevoit să își dea demisia și conversațiile cu membrii trimiși de Ervin Lonar.

Liberalii au ripostat după investigația Recorder și l-au acuzat pe inginer că are un naș de cununie care este membru PSD.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: