Redactia.ro
Home » Știri » Copilul din Botoșani, sfâșiat de câinii vecinului, s-a trezit din comă. Ce sancțiune a primit proprietarul animalelor

Copilul din Botoșani, sfâșiat de câinii vecinului, s-a trezit din comă. Ce sancțiune a primit proprietarul animalelor

copil atacat de caine

Informații de ultimă oră despre băiețelul din Botoșani care a fost atacat de trei câini în timp ce se deplasa spre locuința unui prieten. Medicii au reușit să-l stabilizeze, iar acum copilul a ieșit din coma profundă în care se afla.

Copilul mușcat de câini în Botoșani s-a trezit din comă

Medicii ieșeni au reușit să-l stabilizeze pe copilul din Botoșani care a fost pur și simplu sfâșiat de către câinii unui vecin. Copilul se află în continuare internat în secția de Terapie Intensivă, dar poate respira singur, iar medicii sunt optimiști în privința șanselor de recuperare.

„Pacientul este în continuare internat în ATI. Dar este detubat, respira singur și este cooperant. Sperăm în continuare la o evoluție favorabilă”, au transmis medicii spitalului din Iaşi, unde a fost transportat copilul.

Băiatul de 10 ani mergea să se întâlnească cu un prieten atunci când animalele au scăpat dintr-o curte vecină și s-au năpustit asupra lui. Mama lui a strigat disperată în urma lui să nu alerge, însă micuțul s-a speriat și a luat-o la fugă.

Animalele l-au ajuns din urmă și l-au mușcat în repetate rânduri, lăsându-l în șoc hemoragic. Medicii sosiți la fața locului au acționat de urgență pentru a-l stabiliza, iar apoi copilul a fost transportat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Din nefericire, chirurgii nu au putut face nimic pentru a salva una dintre urechile băiatului.

Proprietarul câinilor a fost amendat

Polițiștii au emis un mandat de reținere, pentru 24 de ore, pe numele propietarului cainilor. Bărbatul de 45 de ani este cercetat pentru că nu a luat măsuri, astfel încât câinii să nu iasă din curte. În plus, el a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

Viceprimarul a aflat despre tragedie și nu a reușit să ofere nimic altceva decât scuze banale și justificări. „Noi acționăm prin serviciul nostru de ecarisaj zilnic. Cred că de la începutul anului nu a fost zi în care să nu prindem unu, doi câini. Câinii care au stăpâni nu pot fi ridicați”, a declarat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini