Redactia.ro
Home » Monden » Cornel Constantiniu a ajuns din nou la spital. Medicii l-au supus unei intervenții chirurgicale

Cornel Constantiniu a ajuns din nou la spital. Medicii l-au supus unei intervenții chirurgicale

Iubitul artist Cornel Constantiniu este din nou în spital, pentru o intervenție chirurgicală. După ce a fost diagnosticat cu Parkinson, starea sa de sănătate s-a agravat, iar viața sa depinde de ajutorul primit din partea medicilor. Soția sa a transmis informații despre procedura pe care a suferit-o, dar și despre felul în care se simte acum. 

Cornel Constantiniu este cunoscut pentru activitatea sa artistică, atât în calitate de cântăreț, dar și de actor. Și-a început cariera în anul 1970, iar anii ce au urmat au fost marcați de numeroase apariții pe scenele din România și în diferite producții cinematografice celebre. Totul s-a schimbat însă când a primit un diagnostic crunt, Parkinson, boală care i-a afectat puternic sistemul nervos.

Din nefericire, afecțiunea de care suferă artistul l-a împiedicat să-și mai continue activitatea. Începând cu anul 1993 a suferit 8 intervenții chirurgicale, însă starea sa de sănătate s-a agravat de-a lungul anilor. I-a devenit aproape imposibil să se miște, iar activitățile obișnuite, cum ar fi vorbitul sau deplasarea, sunt îndeplinite cu dificultate.

S-a bucurat de ajutorul soției sale, Domniţa Constantiniu, care i-a fost alături în tot acest timp. L-a îngrijit cu multă atenție, la protejat, iar acum a transmis câteva informații despre starea lui de sănătate.

Cornel Constantiniu a fost operat

Cornel Constantiniu este internat la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde medicii i-au înlocuit neurostimulatorul din piept. Se pare că aparatul nu mai funcționa optim, așa că intervenția a fost necesară pentru a-i asigura artistului o viață cât mai bună. Totul a decurs conform planului, așa că în câteva zile se va întoarce acasă, unde este așteptat de soția sa.

„I-au pus de această dată un aparat reîncărcabil, ca să nu-l mai tot taie la piept. Aparatul trebuia schimbat pentru că se terminase bateria, iar ultima dată a fost operat în 2019, tot la ei. Cornel are starea generală normală după o astfel de intervenţie. Este pe antibiotic. Pentru înlocuirea aparatului l-a tăiat la piept şi l-a pus în muşchiul pieptului, şi face legătura cu firele la creier. Intervenţia nu e simplă, că el are 76 de ani. Noroc că e vaccinat a treia oară. În spital nu ţi se dă drumul decât dacă eşti vaccinat. Stai la parter şi medicii te anunţă despre starea bolnavului. Acum mi-au spus că îl mai ţin în spital câteva zile şi mă vor anunţa când este complet restabilit”, a declarat pentru Click! soţia artistului.

Din păcate, situația epidemiologică alarmantă din țara noastră nu i-au permis doamnei Constantiniu să-și vadă partenerul. Singura sa legătură cu el sunt medicii, care o informează cu regularitate despre starea artistului. Vârsta înaintată a artistului a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru această operație, însă totul a decurs foarte bine.

„Nu l-am văzut pe Cornel. Îmi spun medicii prin telefon despre starea lui de sănătate. Pacienţii sunt izolaţi şi pentru ei e mai bine aşa. El a suferit miercuri a opta operaţie şi a patra aici la spital. Operaţia a fost efectuată tot de dr. Tudor, neurochirurg, cel care e ca un Dumnezeu pentru Cornel, şi de doamna dr. Ene, neurolog, cea care s-a ocupat, în numai câteva zile, să facă rost de neurostimulator pentru Cornel. El a trecut cu bine peste intervenţie cu toate emoţiile noastre, pentru că are o vârstă”, a mai adăugat Domnița Constantiniu pentru aceeași sursă.

Etichete: