Redactia.ro
Home » Știri » „Cornul şi laptele”, închise în cămară. De ce nu mai primesc copiii această masă, în şcoli

„Cornul şi laptele”, închise în cămară. De ce nu mai primesc copiii această masă, în şcoli

elevi scoala primara

Elevii din mai multe judeţe din România au fost lăsaţi fără „corn şi lapte”. Acest program guvernamental n-a mai ajuns la ei, din cauze birocratice.

Cum ar fi că au expirat contractele cu furnizorii şi că este nevoie de alte licitaţii.

Program suspendat până în 2024

„Cornul şi laptele” nu vor mai fi consumate până în 2024, în unele şcoli din ţară. Consiliile județene vor îcnheia noi contracte cel mai devreme în ianuarie 2024.

Realist vorbind, doar în ianuarie vom avea pentru copii aceste produse. Faţă de anii trecuți au fost introduse și școlile speciale”, a declarat Cristian Moș, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, potrivit Antena 3.

Şi la Iaşi sunt probleme

Nu doar în Timiş sunt probleme, ci şi la Iaşi, unde copiii n-au primit aceste alimente necesare. Totul vine după ce hotărârile necesare pentru ca județul să poată demara licitațiile nu ar fi fost trimise la timp.

Într-adevăr este neplăcut, dar asta este din pacate viteza cu care s-a miscat intregul sistem. Licitatiile au fost pornite cu o alta documentatie decat cea care a fost stabilita ulterior”, a explicat Marius Danga, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Au dat vina şi pe Guvern, care nu ar fi trimis la timp hotărârile necesare pentru ca județele să poată demara licitațiile. Și asta pentru că programul anterior valabil 4 ani s-a finalizat și urmează unul nou pentru 2023-2029.

De asemenea, şi elevii din județul Dolj au început și acest an școlar fără corn, lapte și fructe.

Altfel, în Vâlcea, întregul lot de produse de panificaţie ce urmau să fie distribuite în această săptămână elevilor, în cadrul programului „Lapte şi corn”, a fost retras după ce mai multe şcoli au sesizat autorităţile judeţului că au primit cornuri mucegăite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: