Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus în Italia: mii de italieni amendați!

Coronavirus în Italia: mii de italieni amendați!

În ciuda situației tragice cu care se confruntă Italia în momentul de față și care o plasează pe locul  doi ca număr de cazuri totale de infectare cu COVID-19, imediat după Statele Unite ale Americii, mulți italieni continuă să încalce măsurile impuse de Guvern. Aceștia au fost surprinși de către autorități la plimbare, iar unii dintre ei erau confirmați pozitiv.

Inconștiență de grad înalt în rândul italienilor

Conform datelor oficiale, numai între 26 și 28 martie autoritățile italiene au aplicat 5000 de sancțiuni celor care au fost surprinși încălcând regimul de carantină. Deși italienii sunt izolați la domiciliu de aproape o lună, se prevede că în aproximativ două săptămâni majoritatea regiunilor din Italia vor înceta să mai înregistreze cazuri noi de infectare cu COVID-19. Condiția esențială însă este ca aceștia să respecte măsurile restrictive. Din păcate însă, unii nu se tem de riscul de a fi condamnați la 5 ani de închisoare. 

Mulți au fost cei care au ieșit la plimbare cu scuza că merg la cumpărături sau la o rudă în vârstă care are nevoie de ajutor. Dintre cei sancționați în zilele de sâmbătă și duminică, 28 și 29 martie, 50 erau confirmați pozitiv cu coronavirus. În data de 26 martie, 129 persoane dintre cele sancționate erau confirmate pozitiv. Pe numele tuturor acestora a fost deschise dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.  

Ies pe străzi deși sunt confirmați cu coronavirus

Este și cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani care fusese confirmat pozitiv și se afla în carantină din data de 14 martie. Acesta a fost surprins de autoritățile din Lavinio, un oraș din apropierea Romei, în timp ce se plimba cu câinele fără a purta mască de protecție. 

De asemenea, mulți italieni dintre cei care nu au fost până în prezent sancționați profită de posibilitatea de a ieși pentru cumpărarea produselor de strictă necesitate și merg la cumpărături de mai multe ori pe zi, uneori împreună cu alți membri ai familiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini