Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus în Italia: oamenii mor de foame

Coronavirus în Italia: oamenii mor de foame

În Italia încep să se simtă durele consecințe ale regimului de carantină impus de Guvern care, conform ultimelor ipoteze, se poate prelungi până la data de 18 aprilie.

Sunt peste 530.000 persoanele care au nevoie de ajutoare alimentare în regiunea Campania, peste 364.000 în Sicilia și aproape 283.000 în Calabria, însă astfel de situații nu se întâlnesc doar în sudul Italiei. În regiunea Lazio, a cărei capitală este Roma, numărul celor care încep să resimtă efectele stării de urgență care a fost impusă de Guvern este de peste 263.000, iar în Lombardia, regiunea cea mai afectată de pandemie, este de 235.000. Acestea sunt datele publicate de Coldiretti, Confederația Națională a Cultivatorilor din Italia, care a realizat o statistică privind starea de urgență alimentară în Peninsulă ca urmare a măsurilor luate de Guvern pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Situația este foarte gravă deoarece multe persoane și-au pierdut locul de muncă, în special acelea care prestau muncă ocazională. În prezent aproape 2,7 milioane de persoane sunt nevoite să ceară ajutoare alimentare care pot fi distribuite sub formă de pachete sau în cantine.

Coronavirus în Italia: oamenii mor de foame

Coldiretti afirmă că cele mai multe dificultăți le întâmpină persoanele fără adăpost care sunt în număr de aproape 113.000, cele peste 225.000 de persoane cu vârsta peste 65 de ani și cei 455.000 de copii cu vârsta sub 15 ani care primesc ajutoare alimentare distribuite prin fonduri FEAD (Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane). Președintele Coldiretti, Ettore Prandini, a subliniat ”importanța susținerii economiei agricole naționale care se află în criză din cauza blocării exporturilor și a închiderii barurilor, restaurantelor și cantinelor”.

Numai la Palermo, capitala regiunii Sicilia, au fost făcute în ultimele zile peste 2500 de cereri pentru ajutoare alimentare. Sunt mulți cei care strigă: ”Ne este foame, dați-ne de mâncare.” Este din ce în ce mai mare pericolul de a izbucni o revoltă în rândul celor care nu au ce pune pe masă. La Palermo, mai multe persoane au încercat deja să fure din supermarket-uri, după ce și-au încărcat coșurile de cumpărături și au vrut să iasă fără să plătească, fiind necesară intervenția autorităților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini