Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: iată ce prevede noul decret semnat la 1 aprilie

Coronavirus Italia: iată ce prevede noul decret semnat la 1 aprilie

La 1 aprilie, Guvernul Conte a semnat un nou decret prin care se prelungesc măsurile restrictive până la data de 13 aprilie cel puțin, a doua zi de Paște pentru italieni. Cu ce diferă însă noul decret față de cel precedent?

Guvernul a decis să mențină toate măsurile restrictive impuse anterior, singura diferență fiind aceea că au fost interzise antrenamentele pentru sportivii de performanță. Aceastea nu au mai fost considerate ca fiind necesare, ca urmare a faptului că Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat pentru anul 2021. Primul-ministru Giuseppe Conte a explicat într-o conferință de presă de la Palatul Chigi că măsura a fost luată pentru a evita ca sportivii să se antreneze în grup. Premierul a adăugat că aceștia își pot continua antrenamentul individual. 

Restul măsurilor restrictive prevăzute de noul decret rămân neschimbate: italienii se pot deplasa doar în interes de serviciu, pentru situații de necesitate cum ar fi cumpărăturile sau din motive de sănătate.

La data de 22 martie, s-a dispus închiderea tuturor activităților care nu sunt considerate esențiale sau strategice

 

Astfel, rămânând deschise doar farmaciile, magazinele care comercializează produse de strictă necesitate și toate acele activități care furnizează servicii indispensabile.

De asemenea, italienilor le este permis sa iasă în apropierea locuinței cu animalele de companie sau pentru a practica activități sportive, cu condiția să fie păstrată o distanță de cel puțin un metru față de celelalte persoane și ca acestea să fie practicate individual. Este de menționat însă că unele regiuni cum ar fi Lombardia sau Sicilia au interzis practicarea sportului în aer liber. 

Guvernatorul regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a luat hotărârea de a interzice activitatea sportivă în aer liber în dimineața zilei de 2 aprilie. Acesta a specificat că le este permis să iasă pentru a face o scurtă plimbare, în caz de necesitate, doar celor care suferă de tulburări psihice cu condiția, evident, de a fi însoțiți.  

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini