Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: iată de ce au fost amendați câțiva italieni

Coronavirus Italia: iată de ce au fost amendați câțiva italieni

Începând cu data de 11 martie și până la începutul acestei săptămâni, 182 de mii de persoane au fost denunțate în Italia deoarece au încălcat regimul de carantină. În data de 3 aprilie, 8.187 de persoane au fost amendate, iar în ziua următoare numărul celor care au fost sancționați este de 9.284. Iată care sunt motivele pentru care unii italieni au de plătit amenzi în valoare de sute de euro

În orașul Grado din regiunea Friuli-Venezia Giulia, o pensionară care a ieșit la cumpărături de 11 ori în aceeași zi a fost sancționată de către autoritățile locale. Aceasta urmează să plătească o amendă în valoare de 280 de euro. Se pare că inițial femeia fusese observată de către poliția care i-a cerut să rămână acasă după a doua ieșire dintr-o singură zi. După 10 avertismente, autoritățile au decis să o sancționeze, în momentul în care au realizat că aceasta ieșea pentru a unsprezecea oară din casă pe parcursul unei singure zile.

Un bărbat din comuna Vigliano Biellese situată în nordul Italiei, regiunea Piemonte, a fost sancționat deoarece a ieșit din casă cu bicicleta pentru a cumpăra numai trei sticle de vin și o pungă de paste. Produsele nu au fost considerate de către oamenii legii ca fiind alimente de strictă necesitate. Bărbatul are de plătit o amendă în valoare de 102,50 de euro.  

Un caz care a stârnit controverse este cel al unui bărbat din Roma care a fost amendat deoarece, potrivit oamenilor legii, ”a ieșit din casă fără motiv”, fiind surprins la volanul unei autorulote. Acesta însă nu deține o locuință și trăiește de aproximativ trei ani în interiorul autorulotei care i-a fost donată de către o fundație umanitară. Adresa din cartea de identitate fusese stabilită de către o primărie din Capitală conform legii privitoare la cei fără domiciliu stabil. Autoritățile locale s-au justificat afirmând că bărbatul se deplasa cu autorulota, fără să fi avut niciun motiv întemeiat. Acesta urmează să plătească o amendă în valoare de 373,33 de euro, care va crește la 533,33 de euro în cazul în care nu este achitată în următoarele 30 de zile. 

Un alt bărbat din orașul Gazzuolo, situat în regiunea Lombardia, a fost sancționat de 4 ori în decursul a câteva zile deoarece a ieșit la plimbare. Din acest motiv, ultima amendă pe care o are de plătit este în valoare de 560 de euro în caz că va fi achitată în următoarele 30 de zile. În caz contrar, contravaloarea amenzii va fi de 800 de euro. 

Și în orașul Salerno din regiunea Campania a avut loc o scenă incredibilă. Un bărbat a fost amendat deoarece a scos la plimbare un papagal în lesă. Acesta urmează să achite o amendă în valoare de 400 de euro. Momentul a fost filmat de câteva persoane aflate la balcoanele caselor și este deja prezent pe toate rețelele de socializare.  

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini