Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: locuințele celor morți sau internați la spital, ocupate abuziv

Coronavirus Italia: locuințele celor morți sau internați la spital, ocupate abuziv

La Milano, ocuparea abuzivă a locuințelor celor internați la spital sau care au decedat ca urmare a infecției cu coronavirus a devenit un fenomen obișnuit în rândul imigranților. Mulți profită de situația tragică cu care se confruntă orașul.

Potrivit ilgiornale.it, prezentatoarea unei cunoscute emisiuni care se transmite pe Canale 5, Striscia la notizia, a făcut investigații pentru a afla amănunte privind contextul în care mai multe familii de etnie romă au ocupat abuziv case situate la periferia orașului Milano. Membrii familiilor au certitudinea că prezența lor în imobilele ocupate abuziv nu va atrage atenția nimănui, având în vedere că autoritățile locale și vecinii din zonă se concentrează asupra situației de coșmar cu care se confruntă actualmente regiunea din nordul Peninsulei. La data de 16 aprilie, bilanțul cazurilor în provincia Milano era de 14.952, iar în oraș de 6.160. 

În timpul ultimei transmisiuni, în care a fost abordat acest subiect, s-a prezentat o înregistrare în care o femeie de etnie romă discuta cu alte persoane aflate în căutarea unei locuințe. Aceasta le promitea că, în schimbul sumei de 3000 de euro, va reuși să ”intre în posesia” unuia dintre apartamentele goale. 

De asemenea, în cotidianul menționat mai sus se explică tactica pe care familiile rome o aplică pentru a se asigura că nu vor fi alungate din casele ocupate abuziv. Aceastea se instalează în locuințele sociale împreună cu cel puțin un minor. Prezența acestuia face ca, din punct de vedere legal, evacuarea familiilor să devină aproape imposibilă. 

Un Italian și concubina sa marocană urmează să fie evacuați

Astfel de cazuri nu au loc numai în rândul familiilor de etnie romă. La data de 8 aprilie, la Milano, apartamentul în care locuiau doi soți decedați ca urmare a infecției cu COVID-19 a fost ocupat abuziv de un italian și de concubina acestuia, originară din Maroc. Aceștia știau că cei doi pensionari care locuiau în apartament muriseră la distanță de o lună unul de altul și au profitat de situație. 

Autoritățile au asigurat că, odată cu sfârșitul perioadei de carantină, vor acorda prioritate acestor cazuri și că mulți din cei care ocupă abuziv casele de la periferie vor fi evacuați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini