Redactia.ro
Home » Știri » Coronovirus în Italia: iată când se va încheia scenariul de coșmar!

Coronovirus în Italia: iată când se va încheia scenariul de coșmar!

Cu siguranță toți italienii se întreabă când va lua sfârșit epidemia de coronavirus și vor putea reveni la viața normală. Institutul Einaudi (EIEF – Einaudi Institute for Economics and Finance) a realizat un studiu conform căruia în a doua sau a treia săptămână a lunii mai Italia va înceta să mai înregistreze cazuri noi de infectare cu COVID-19

Când se încheie situația de criză în Italia

Einaudi Institute for Economics and Finance (EIEF) este un institut de cercetare în domeniul economic cu sediul la Roma, finanțat de Banca Italiei. În baza datelor furnizate de Serviciul de Protecție Civilă, acesta a realizat un studiu cu privire la posibilele date, în funcție de fiecare regiune din Peninsulă, când nu se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu coronavirus. Studiul urmează să fie actualizat în fiecare seară pe site-un oficial al institutului, după ce Serviciul de Protecție Civilă publică ultimul buletin informativ.  

Potrivit previziunilor făcute de EIEF, regiunile din Italia vor atinge pragul de zero cazuri de infectare cu COVID-19 în perioade diferite, având în vedere că unele dintre acestea au atins un stadiu mai avanstat în ceea ce privește curba evoluției coronavirusului. Astfel, Lombardia ar putea înceta să mai înregistreze cazuri de infectare cu COVID-19 la data de 22 aprilie, iar Emilia Romagna la data de 28 aprilie.

Autoritățile vor prezenta modalitățile prin care italienii își vor putea relua activitățile

Acestea sunt regiunile cele mai afectate de pandemie din Italia. În Lazio, data pe care a prevăzut-o institutul este 16 aprilie, în Veneto, Piemonte și Sicilia între 14 și 15 aprilie, iar Calabria și Campania ar putea atinge acest prag la câteva zile după data de 16 aprilie. Pentru unele regiuni din Italia datele sunt încă insuficiente pentru a fi stabilite previziunile. Ultima regiune pe listă este Toscana, unde curba are o evoluție lentă, iar data prevăzută de către institut este 5 mai. 

Se ia în calcul posibilitatea ca în primele regiuni unde va fi atins acest prag să se realizeze încercări pentru a stabili modalitățile cele mai sigure prin care se pot relua treptat activitățile zilnice. 

Evident, aceste previziuni rămân valabile numai în condițiile în care cetățenii vor respecta cu strictețe măsurile impuse de Guvern. Chiar dacă aceste date rămân în realitate incerte, studiul realizat poate oferi unele indicii cu privire la momentul când scenariul apocaliptic la care Italia este martoră se va încheia. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: