Redactia.ro
Home » Știri » Coșmarul trăit în Mexic de o româncă, mama unui bebeluș: ”Am început să mă panichez”

Coșmarul trăit în Mexic de o româncă, mama unui bebeluș: ”Am început să mă panichez”

GALERIE FOTO (2)

Peste 100 de români au fost sechestrați de autorități pe Aeroportul din Cancun, Mexic. Coșmarul prin care au trecut a fost povestit de o româncă, mama unui bebeluș, aflată în Mexic împreună cu familia sa. 

 

Coșmarul trăit în Mexic de o româncă, mama unui bebeluș

Georgiana Năstase, una dintre româncele sechestrate de autorități în Mexic, a explicat în emisiunea ”Vorbește lumea”, de la PRO TV, că în 21 ianuarie avea programată o vacanță în Mexic, acolo unde voia să își sărbătorească ziua de naștere. Însă, totul s-a transformat într-un adevărat coșmar în momentul în care au ajuns pe aeroportul din Cancun, la oficiul de verificarea  pașapoartelor. Fără să primească prea multe informații, românii au fost trimiși într-o cameră neîncăpătoare. Mai mult de 100 de persoane au fost ținute, fără nicio explicație, de autoritățile pe Aeroportul Internațional din Cancun. Unii dintre aceștia au stat acolo chiar și două zile și au dormit pe saltele întinse pe jos, fiind acoperiți cu pături.

Românca a povestit că a început să se panicheze deoarece avea un copil de 9 luni în brațe și nu știa ce se întâmplă. Mai mult, femeia nu avea ncii cu ec să își hrănească fiica. Georgiana Năstase a fost amenințată că, dacă nu respectă ordinele care i se dau, riscă pedeapsa cu închisoarea.

Situația mea era disperată și am început să mă panichez în momentul în care am realizat că nu mă ascultă nimeni și că nu am nici măcar cheile de la casă, nu am nici măcar mâncare pentru cea mică. Atât le-am cerut, dați-mi măcar asta. Soțul meu este acolo, nu l-ați lăsat cu mine. Ce se întâmplă? De ce?

Informația pe care o aveam de la ei era că e o alertă de securitate, noi executăm ordine. Nu le-a plăcut că am insista. Atunci am reușit să-l sun pe soțul meu și să-i spun uite care este situația, dacă refuz risc să merg la închisoare. Este ceea ce îmi spun ei. Nu mi-a mai păsat că nu ne lăsau cu telefoanele sau îmi făceau semne, dă telefonul de la ureche, i-am spus nu am ce să fac. Vă dați seama, să ajungi într-o vacanță, să știi că era vacanța de ziua ta, să se întâmple asta și să n-ai nici măcar dreptul de a pleca decent, de a avea ce să-i dai copilului să mănânce. Nu știam unde voi ajunge!”, a declarat femeia pentru sursa citată.

După câteva ore în care au stat în aeroport, unii cetățeni români, printre care se afla și tânăra Georgiana, au început să fie evacuați de autorități pe un culoar care ducea spre avion. Atunci, forțele de ordine au realizat că vor fi forțați să urce în avion, ca să plece din Mexic. Femeia a mărturisit că în avion s-a urcat doar ea, copilul și amma sa, fără să știe unde vor ajunge. În tot acest timp, soțul său și amma acestuia erau în continuare într-o cameră din aeroport.

,,Vameșul care ne-a separat știa foarte bine că suntem o familie, doar se vedea că eram o familie. Nu le-a păsat nici măcar o clipă. Pur și simplu, la un moment dat nici măcar nu răspundeau la întrebări. Ei voiau doar să urcăm în avionul respectiv. Și am luat decizia, vă dați seama .. O mamă care are greutatea pe umeri de a nu ști unde ajunge copilul său, dar este amenințată că va ajunge în închisoare sau poate i se va lua copilul … nici nu se gândește, va pleca fără să știe unde.

Pașapoartele abia am reușit să le recuperăm în momentul în care eram în pragul avionului, pentru că le aveau în mână și nu voiau să ni le dea. Un agent avea biletele, boarding-urile, nu știam nici măcar ce scrie pe boarding-urile noastre. Un alt agent avea pașapoartele.”, a mărturisit Georgiana pentru sursa citată.

De mai multe zile, peste 100 de români au rămas blocați pe aeroportul din Mexic, fiind sechestrați de autorități. Aceștia nu au putut avea acces la telefoane, la pașapoarte sau la cardurile de ajutor. Mai mult, aceștia nu au primit nimic de mâncare sau de băut, iar autoritățile au devenit chiar violente.

,,Nu am primit apă și nici mâncare. Autoritățile mexicane ne bruschează, suntem ținuți cu închiși și mergem la toaletă însoțiți. Guvernul mexican a arestat practic toți românii ajunși la control pașapoarte, telefon confiscat și fără dreptul de a suna la ambasadă”, a povestit un  alt român pentru Digi24.

Mai mult, românii sechestrați în Mexic au intrat în greva foamei, dar autoritățișe mexicane nu schițează niciun gest.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: