Redactia.ro
Home » Știri » COVID-19, a treia cauză de deces în SUA

COVID-19, a treia cauză de deces în SUA

COVID-19 a schimbat radical lumea de când a apărut. Totul funcționează altfel de o jumătate de an. Au murit foarte mulți oameni din cauza acestei boli, care pe zi ce trece, continuă să facă din ce în ce mai multe victime. Acest lucru se vede cu preponderență peste ocean, în Statele Unite, unde peste 173.000 de americani și- au pierdut viața de la începutul pandemiei globale.

Statele Unite, printre cele mai afectate țări din lume

Doctorul Thomas Frieden, fost director al Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor a declarat: „COVID-19 este acum a treia cauză de decese în Statele Unite, înaintea accidentelor, rănirilor, bolilor pulmonare, diabetului, bolii Alzheimer și multor altor cauze. Rata deceselor de Covid este, de asemenea, mult mai mare în SUA decât în alte țări.”

„Săptămâna trecută, americanii au avut de opt ori mai multe șanse să fie uciși de Covid decât europenii“, a adăugat acesta.

Ce se întâmplă cu elevii? Se redeschid școlile?

Părinții sunt îngrijorați de faptul că școala trebuie să se redeschidă în septembrie, iar datele referitoare la modul de răspândire al bolii nu sunt cele mai îmbucurătoare pentru ei. Aceștia spun că este prea riscant pentru sănătatea copiilor reluarea cursurilor.

Cu toate că guvernul lui Trump dorește redeschiderea școlilor din toamnă, republicanii nu sunt de acord cu acestă inițiativă. Astfel, acest subiect a ajuns unul mai mult electoral, iar interesele statului nu sunt în conformitate cu ale părinților.

Experții sanitari se gândesc la faptul că o scădere a numărului de teste va fi urmată de o majorare peste limită a cazurilor de infectare. Numărul de teste zilnice a scăzut cu o medie de 68.000, comparativ cu numărul testelor efectuate în luna iulie.

Covid se răspândește, însă numărul testelor este în scădere

Cea mai mare rată a îmbolnăvirilor s-a înregistrat în Statele Unite. Cu toate că această boală nu exista în urmă cu un an, a reușit în doar câteva luni să infecteze peste 5,4 milioane de americani și să ucidă peste 173.000. S-au înregistrat peste 1000 de decese pe zi în ultimele trei săptămâni provocate de acest virus.

În 15 state s-au făcut mai puține teste în această săptămână decât în cea trecută, însă rata pozitivării continuă să crească peste media celei recomandate: 5% în 30 de state.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: