Redactia.ro
Home » Homepage » Cresc pensiile! Românii primesc bani în plus în funcție de anul nașterii. Vezi tabelul

Cresc pensiile! Românii primesc bani în plus în funcție de anul nașterii. Vezi tabelul

GALERIE FOTO (8)

Vești bune pentru pensionari! Suma de bani pe care românii o vor primi la pensie va varia în funcție de anul nașterii sau cel al pensionării, deoarece procentul de majorare este diferit. Iată detaliile!

Ce pensii vor primi femeile. Tabelul după vârstă, anul pensionării și stagiul de cotizare

Banii primiți variază și în funcție de gen, astfel încât bărbații vor beneficia de sume mai mari decât femeile, ținând cont de vârsta de pensionare și stagiul complet de cotizare. De asemenea, fosta șefă a Casei Naționale de Pensii, Doina Pârcălabu, a subliniat că anul nașterii și anul pensionării sunt de asemenea aspecte importante.

Potrivit calculelor și tabelelor prezentate la Antena 3 CNN, femeile care vor fi cel mai dezavantajate în România sunt cele născute în intervalul aprilie 1944-martie 1945, acestea urmând să beneficieze de o majorare de 0%.

Chiar și femeile născute între aprilie și august 1945 nu vor avea parte de o situație mai favorabilă, urmând să primească o majorare de doar 0,33%. Situația este similară și pentru femeile născute între septembrie 1945 și ianuarie 1946, care vor beneficia de o majorare la pensie de 0,67%.

Femeile născute între iulie și septembrie 1946 vor experimenta o creștere a pensiei cu  de 5%, în timp ce cele născute între ianuarie 1951 și decembrie 1951 vor primi o pensie mai mare cu 10 sau 11 la sută, conform fostei șefe a Casei Naționale de Pensii, Doina Pârcălabu.

Cu cât vor fi majorate pensiile bărbaților

În opoziție, majorarea pentru bărbații pensionari va fi aproape dublă în comparație cu cea acordată femeilor.

Pensionarii născuți între iulie și septembrie 1945 vor înregistra o creștere de 28% a pensiei, în timp ce cei născuți între aprilie și septembrie 1946 vor beneficia de o majorare de 30%. Aceleași beneficii financiare se aplică și pentru cei născuți între octombrie 1948 și martie 1950. Ca exemplu, dacă o pensie este de 2.000 de lei, un român va primi o majorare de 600 de lei la pensie.

În ceea ce privește bărbații pensionari, cea mai mică majorare va fi de 14%, acordată celor născuți în perioada iulie-septembrie 1946.

Sursă foto Antena 3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: