Redactia.ro
Home » Știri » Cresc salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”România trebuie să treacă la nivelul următor”

Cresc salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”România trebuie să treacă la nivelul următor”

Premierul Florin Cîțu a făcut un anunț important, joi, pentru români. Potrivit spuselor sale, în următoarea perioadă Guvernul își dorește locuri de muncă mai bine plătite.

Cresc salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”România trebuie să treacă la nivelul următor”

Deși România se apropie de un deficit bugetar de 50%, premierul Florin Cîțu promite salarii mai mari. Mai exact, potrivit spuselor sale, în cadrul unei conferințe la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, pentru ca țara noastră să fie mai atractivă, vor fi locuri de muncă mai bine plătite.

„Romania trebuie sa treaca la nivelul urmator. Cum schimbam paradigma? Lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt simple. Trecem la un mod de dezvoltare economica in care locurile de munca sunt bine platite, deci atractivitatea Romaniei nu o sa mai fie cu locuri de munca ieftine pentru tipuri de munca care nu aduc valoare adaugata mare. Schimbam lucrurile, trecem la locuri de munca bine platite care aduc valoare adaugata mare. Pentru a fi competitivi azi la nivel global, trebuie sa te duci in aceasta directie, unde ai valoare adaugata mare si marja de profit mare. Asta inseamna forta de  munca calificata, pentru asta pregatim terenul si in Romania”, a declarat Florin Cîțu.

Cum vrea Florin Cîțu să atragă investitori străini în România

Totodată, prim-ministrul vrea să atragă și investitori străini mai mulți în țara noastră. Iar pentru ca să se întâmple acest lucru, promite reducerea termenelor de aprobare a unei afaceri.

 „Ne uitam la ce a fost prost facut. De ce au ocolit pana acum investitorii Romania? O parte, este adevarat, ca legislatia a fost usor interpretabila. Da, si eu ma uit la indicatorii globali de competitivitate pentru Romania. Este lucrul cel mai simplu de unde ne putem lua idei pentru a reforma economia. Si acolo Romania sta cel mai prost la autorizarea si avizarea investitiilor. Poti sa iti deschizi o firma in 3-4 zile in Romania, dar ca sa ii dai drumul investitiei poate dura pana la 1 an, 1 an jumatate. Vom reduce toate aceste termene pentru a face legislatia mult mai prietenoasa pentru investitori straini”, a mai  declarat premierul.

Cum a crescut puterea de cumpărere potrivit lui Florin Cîțu: ” Ca să înțeleagă și psd-iștii”

Într-o postare pe facebook, premierul a mai făcut un atac la fostul guvern PSD, precizând că românii au în acest an salarii mai mari și astfel au cumpărat mai multe bunuri. Acest demers ar fi dus la creșterea puterii de cumpărare.

”Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. În fiecare lună. Asta inseamnă că fiecare leu câştigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Ca să înţeleagă şi psd-iştii: aşa creşte puterea de cumpărare”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook, invocând date de la BNR şi de la Institutul Naţional de Statistică, scrie Româniatv.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: