Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu, informații de ultimă oră despre victimele exploziei de la Petromidia: „Dorința familiilor a fost respectată”

Florin Cîțu, informații de ultimă oră despre victimele exploziei de la Petromidia: „Dorința familiilor a fost respectată”

Florin Cîțu, informații de ultimă oră despre victimele exploziei de la Petromidia

Florin Cîțu, informații de ultimă oră despre victimele exploziei de la Petromidia. În urma exploziei de la Petromidia, cinci persoane au fost rănite, iar un angajat a murit. Familiile pacienților răniți aflați în stare critică, le-au cerut autorităților transferul de urgență în străinătate. Premierul Florin Cîțu a intervenit de urgență pentru a se demara cât mai repede procedura.

Florin Cîțu, informații de ultimă oră despre victimele exploziei de la Petromidia: „Dorința familiilor a fost respectată”

Florin Cîțu, informații de ultimă oră despre victimele exploziei de la Petromidia. Rudele victimelor exploziei de la Petromidia le-a cerut autorităților să fie transferate la o clinică din Germania. Doi muncitori, cu vârste cuprinse între 53 și 58 de ani, au fost răniți grav în incendiul de la rafinăria din Năvodari, fiind internați în stare gravă la spitalul Floreasca din București. Sâmbătă, rudele acestora a vorbit cu medicii să-i transfere cât mai repede în străinătate.

Ulterior, Florin Cîțu, premierul României a intervenit de urgență, iar pacienții au fost transferați de la Spitalul Floreasca la o clinică din Germania. Firma care se ocupă de asigurarea medicală a celor doi a anunțat că va acoperi costurile de transfer. Întrebat de ce a fost nevoit să intervină pentru ca cei doi angajați răniți în explozia de la Petromidia să fie transferați în străinătate, Florin Cîțu a explicat că și-a dorit ca victimele să fie îngrijite bine. ”Am vrut să mă asigur că dorinţa famiiilor este respectată şi cei doi pacienţi au parte de cea mai bună îngrijire medicală.Ar trebuie să ne gândim de ce familiile pacienţilor arşi cer să fie transferaţi în străinătate. E nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, premierul României a declarat că vrea să afle pe ce s-au cheltuit banii pentru sistemul medical. „Se pare că de fiecare dată aproape, am avut şi acea problemă la Piatra Neamţ, şi acum familiile ne cer ca persoanele rănite în accident să fie transferate în străinătate. Trebuie să ştim exact pe ce s-au cheltuit acei bani. Ceea ce contează e că acei oameni au fost transferaţi. Dorinţa familiilor a fost respectată”, a mai spus Florin Cîțu.

Explozia de la Petromidia a ucis un bărbat de 32 de ani

În cursul zilei de vineri a avut loc o explozie puternică la rafinăria Petromidia din Năvodari, în urma căreia cinci angajați au fost răniți, iar unul a fost găsit decedat. Iulian Atanase, în vârstă de 32 de ani a murit în urma exploziei, iar medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru el. Luni, 5 iulie, Iulian a fost condus pe ultimul drum de către prieteni și rude, iar soția sa a fost împietrită de durere. Cei doi aveau împreună o fetiță de doi ani.

Din primele informații, se pare că o instalație a rafinăriei ar fi explodat, iar în aceast caz, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, distrugere și vătămare corporală gravă din culpă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: