Redactia.ro
Home » Știri » Doi dintre răniții în urma exploziei de la Petromidia, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă

Doi dintre răniții în urma exploziei de la Petromidia, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă

Doi dintre răniții în urma exploziei de la Petromidia, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă. Cinci persoane au fost rănite în explozia de la Petromidia din Năvodari, și un angajat a fost găsit mort. Doi dintre răniți, cu arsuri pe 30% din suparafața corpului se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă. Un alt rănit a fost operat și se află în afara pericolului, iar cel de-al patrulea a fost externat.

Doi dintre răniții în urma exploziei de la Petromidia, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă

Doi dintre răniții în urma exploziei de la Petromidia, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă. Potrivit unui comunicat publicat al Rompetrol, două dintre persoanele rănite în explozia de vineri, se află în stare stabilă, dar sunt în comă indusă. Cei doi au arsuri pe 25-30% din suprafața corpului. În urma exploziei, cinci cinci persoane au fost rănite, iar un angajat, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit decedat. „În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizaţi. Aceştia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar doi dintre ei au fost transferaţi, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca” Bucureşti, după stabilizare şi îngrijirile medicale de specialitate”, se precizează în comunicat.

Conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate și alinarea durerilor, cei doi pacienți transferați la spitalul din Capitală, sunt în comă indusă. „Suntem alături de familiile acestora şi cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale. Cel mai grav rănit dintre aceştia este colegul de 53 de ani, operator, care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri (vineri – n.r.) a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului. Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din Capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului”, se mai arată în comunicat.

Expozia de la Petromidia a rănit cinci angajați și a ucis o persoană

În urma tragediei, reprezentanții Rompetrol au anunțat că vor oferi sprijin pentru un eventual transfer în afara țării al răniților. De asemenea, compania s-a oferit să-i acorde ajutor financiar familiei angajatului decedat în urma incendiului. Starea răniților de la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unul dintre ei a fost deja externat iar al doilea a suferit o operație în zona șoldului fiind în afara pericolului. „Compania este alături de familiile tuturor colegilor şi oferim sprijin în aceste momente de grea încercare. În acelaşi timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităţilor de resort pentru o evaluare şi investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri”, mai spun responsabilii companiei petroliere.

Monitorizările realizate intern și de către autorități, au arătat că în cursul zilei de vineri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu. Zonele aflate în apropierea rafinăriei nu au fost afectate. În acest moment, procesele tehnologice sunt oprite, iar zona incendiului este securizată și monitorizată pentru a nu exista riscuri. Reamintim că în cursul zilei de vineri s-a produs o explozie la rafinăria Petromidia, deținută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Focul a avut loc la instalația de hidrofinare petrol motorină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: