Redactia.ro
Home » Știri » Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O victimă găsită decedată

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O victimă găsită decedată

GALERIE FOTO (4)

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc, vineri la amiază, la Petromidia Năvodari. Există cel puțin două victime, din primele informații. Autoritățile au emis mesaj Ro-Alert pentru populație.

UPDATE 14.50 Persoana disparută după explozia de la Petromidia Năvodari a fost găsită decedată.

UPDATE 13.50 Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Antena 3 că ar exista 4 victime, și nu 6, așa cum a transmis ISU Constanța.

UPDATE 13.40 Numărul victimelor după explozia de la Petromidia Năvodari a crescut la 6 răniți, potrivit ultimelor declarații ale reprezentanților ISU Constanța. Totodată, o persoană este dată dispărută.

UPDATE 13.30 Din ultimele informații, incedniul de la Petromidia s-ar fi reaprins.

UPDATE 13.20 Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății anunță că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari, s-au înregistrat 3 victime: o victimă cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală, transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare, o victimă cu traumatism lombar și o victimă cu arsură la nivelul feței.

UPDATE 13.15 Ministerul Mediului a transmis pe Facebook estimări meteorologice privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, jud. Constanța, pentru intervalul 02.07.2021, ora 13:00 – 02.07.2021, ora 23:00

„La ora 13:00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, iar la înălțimi de pe peste 30…40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nord-vestică.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare).

După orele 17:00 – 18:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină.”, a comunicat Ministerul Mediului in Facebook.

UPDATE 13.10: În 2016, a mai avut loc o explozie similară la Petromidia Năvodari. Atunci s-au înregistrat un număr de 6 victime.

UPDATE 13.07: Raed Arafat s-a deplasat la locul incendiului, acolo unde este asteptat si ministrul MAI, Lucian Bode.

UPDATE 13.05: Primele imagini de la explozia de la Petromidia Năvodari

UPDATE 13.00: O victimă a fost preluată de SMURD, cealaltă primește îngrijiri. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii exploziei, urmate de incendiu. Din ultimele informații, nu mai este pericol de o nouă explozie.

UPDATE 12.50: “Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a transmis inițial IGSU. S-a dispus, mai apoi, alocarea de forțe suplimentare din județele vecine, după cum urmează:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

ȘTIRE INIȚIALĂ

A avut loc o explozie la parcul de rezervoare al Rompetrol Midia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

În urma exploziei, cel puțin două persoane au fost rănite, conform IGSU. Una dintre victime se află în stare gravă. Din primele informații, a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului.

“Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a transmis IGSU.

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Mesaj Ro-Alert

Autortițățile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populația este informată să nu se apropie la mai puțin de 1.000 de m.

Mesajul Ro-Alert: „ATENTIE ATENTIE ATENTIE La Petromidia zona Midia – Navodari s-a pordus o explozie puternica cu degajari mari de noxe. Pentru siguranta dvs, evitati zona pe o raza de 1000 m, ramaneti in interiorul locuintei, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum/noxe! ISU Constanta”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: