Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat a făcut primele declarații după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Raed Arafat a făcut primele declarații după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari

GALERIE FOTO (5)

Raed Arafat, Șeful departamentului pentru Situații de Urgență, a sosit la Năvodari, pentru a gestiona situația critică după explozia care a avut loc la rafinăria Petromidia.

Raed Arafat a făcut primele declarații după explozia de la Rafinăria Petromidia

Update 14:49 Prefectul orașului Năvodari a confirmat că persoana dată dispărută în urma exploziei a fost găsită, din păcate, fără suflare: „Este vorba despre o persoană care fusese inițial dată dispărută”. De asemenea, aceasta a precizat că incendiul este acum sub control.

Update 14:09  Ministrul Cîțu, primul mesaj despre tragedie: Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța. 

Update 1: 47 Raed Arafat dezminte că ar fi vorba despre 6 victime. Șeful DSU susține că sunt doar 4 victime, de fapt, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari: „În acest moment, bilantul nostrul este: 1 persoană cu răni grave , 2 cu probleme mai mici și 1 persoană dată dispărută. Este oricum o intervenție dinamică. Orice poate să se schimbe.

De asemenea, șeful DSU spune că la acest moment, intervenția este în plină desfășurare: „Momentan avem mai multe echipe, căci au fost mobilizate din alte județe, din Călărași, din Tulcea, din Brăila. Eu mă aflu aici cu inspectorul general. Pompierii se luptă cu incendiul din mai multe zone din jurul lui pentru răcire și controlul lui.

Update 1:41 Reprezentantul ISU a anunțat că sunt, de fapt, 6 victime, iar o persoană este dată dispărută.

UPDATE: 13:30 Potrivit celor mai recente informații, incendiul de la Rafinăria Petromidia s-a reaprins.

UPDATE 13:25 – Ministrul Sănătății a oferit primele informații despre starea celor 3 victime. Potrivit spuselor lui, victima care are arsuri pe aproximatic 45% din suprafața corporală a fost deja transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare. Cea de-a doua victimă are un traumatism lombar, iar cea de-a treia se confruntă cu arsuri la nivelul feței.

Update 13: 18 ”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului” – ministrul Mediului, Tanczos Barna, conferință la Bistriţa.

Update 13:11 Dan Trifu, vicepreședinte ECO-CIVICA, a declarat pentru Antena 3 că-i roagă pe turiști să părăsească zona, căci încă este pericolul crescut: „Exista pericolul ca și alte subcomponente să explodeze”.

Update 13:08 Mașini de pompieri au fost trimise la Năvodari și din județele învecinate, potrivit ISU:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

Update 13:05 Reprezentanții Rafinăriei au anunțat că producția a fost stopată și că rafinăria a intrat în procedura de oprire.

Update 13:02 Ro ALERT avertizează că fumul negru migrează spre mare, deci turiștii sunt încurajați să părăsească plaja. Cu toate acestea, autoritățile spun că nu mai există șansa de o nouă explozie.

Update 13:00  Inspectoratului pentru Situații de Urgență a informat că toate victimele sunt conștiente, iar starea lor de sănătate este stabilă.

Update 12:57 Și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne se deplasează către Năvodari.

Șeful DSU este așteptat la Năvodari pentru a gestiona și explica cum a fost posibilă o asemenea tragedie.

Știre inițială

O explozie s-a produs vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informații, trei persoane au fost rănite în urma exploziei și au primit îngrijiri medicale. Dintre acestea, o persoană a suferit arsuri pe 45% suprafață de corp. Ca urmare a acestei întâmplări, a fost activat planul roșu de intervenție. În aceste momente, pompierii se luptă să stingă focurile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini