Redactia.ro
Home » Știri » Cresc taxele în cimitirele din Capitală. Cât costă un loc de veci în 2023

Cresc taxele în cimitirele din Capitală. Cât costă un loc de veci în 2023

loc de veci

Consiliul General al Capitalei a decis creșterea taxelor la cimitire și crematorii. Astfel, tarifele pentru îngrijirea locurilor de veci din Capitală pot fi chiar și cu 50 mai scumpe față de cele aplicate în cursul anului trecut. Iată detaliile!

Au crescut tarifele pentru îngrijirea locurilor de veci din Capitală

Conform proiectului aprobat de către Consiliul General al Capitalei taxele pentru îngrijirea locurilor de veci și a nișelor de la crematoriu vor crește în anul 2023. Tariful anual pentru întreținerea unui loc de veci de 3 metri pătrați, la categoria 1, va ajunge la 200 de lei, la categoria a II-a și a III-a, 90 de lei,  iar pentru unul aflat la categoria a IV-a, 40 de lei. Tarfiul anual pentru întreținerea unei nișe la crematoriu va fi de 30 de lei.

Prin regulamentul de organizare şi funcţionare aprobat de CGMB în 2003, pentru asigurarea curăţeniei, a întreţinerii spaţiilor verzi, a pazei şi a utilităţilor în cimitirele municipalităţii a fost stabilit un tarif anual, care urma să fie reactualizat în funcţie de rata inflaţiei.

Acest tarif nu a mai fost acutalizat, însă, încă din anul 2019, când în baza HCGMB nr. 382/2019 au fost stabilite următoarele valori: categoria I (Cimitirul Bellu) – 132 lei/3 mp; categoria a II-a şi a III-a (cimitirele Bucureştii Noi, Colentina, Dămăroaia, Ghencea, Iancu Nou, Izvorul Nou, Metalurgiei, Sfânta Vineri, Tudor Vladimirescu) – 60 lei/3 mp; categoria a IV-a (cimitirele Berceni II, Domneşti, Pantelimon II, Străuleşti II, Vest) – 24 lei/3 mp; tariful pentru întreţinere anuală a unei nişe la crematorii – 25 lei.

Întrucât tarifele practicate în prezent asigură mai puţin de 50% din cheltuielile totale necesare asigurării întreţinerii cimitirelor şi crematoriilor, dar ţinând cont totuşi şi de caracterul social al activităţii desfăşurate în cimitirele şi crematoriile municipalităţii, se propune o actualizare a valorii acestor tarife de întreţinere, potrivit propunerii din Nota de Fundamentare nr. 1586/07.02.2022 înaintată de Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane„ , se arată în documentul aprobat de către Consiliul General al Capitalei.

Cât costă un loc de veci în Capitală

Prețurile unui loc de veci în Capitală pot ajunge la sume fabuloase. Câteva exemple: În cimitirul Bellu o criptă considerată de lux este vândută cu fabuloasa sumă de 50.000 de euro. Un loc modest, de cinci metri pătrați este scos la vânzare pentru 4.000 de euro. Nici pentru un loc de veci în cimitirul Reînvierea, Herăstrău, banii pe care trebuie să-i achitați nu sunt mai puțini. O criptă cu trei locuri este scoasă la vânzare cu 7.000 de euro. În Colentina, o criptă cu trei locuri este vândută cu suma de 10.ooo de euro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini