Redactia.ro
Home » Știri » Crește salariul minim, de la 1 ianuarie 2022. Anunțul oficial făcut de Guvern

Crește salariul minim, de la 1 ianuarie 2022. Anunțul oficial făcut de Guvern

Cine sunt românii care vor primi mai mulți bani de la 1 ianuarie 2023. Majorare de câteva sute de lei a veniturilor

Veste uriașă pentru milioane de români. Salariul minim va fi majorat. Potrivit ultimelor informații transmise de la Guvern, atât premierul Florin Cîțu, cât și ministrul Muncii Raluca Turcan au explicat despre ce sume ar fi vorba

Guvernul propune o creştere brută a salariului minim de aproape 11%, respectiv o creştere netă de 10%, de la 1 ianuarie 2022, dar şi o formulă de calcul care să fie aplicată începând cu aceeaşi dată şi pentru anii următori.

Declarația îi aparține premierului Florin Cîţu, care a făcut referire la majorarea salariului minim la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

„Aş vrea să aprobăm în premieră, să avem o variantă a salariului minim şi a formulei şi a dinamicii pe următorii ani până la 1 octombrie dacă se poate. (…) Ceea ce propunem noi este o creştere brută de aproape 11%, ceea ce înseamnă o creştere netă a salariului minim de la 1 ianuarie de 10% şi cu o formulă care să fie aplicată de acum încolo, de la 1 ianuarie 2022”, este propunerea făcută de șeful Guvernului.

Crește salariul minim, de la 1 ianuarie 2022

Formula salariului minim discutată astăzi cu sindicatele și patronatele în cadrul Consiliului Național Tripartit este predictibilă și va aduce o creștere de 10% a salariului minim net, de la 1 ianuarie 2022.

Astfel, începând de anul viitor, din 1 ianuarie 2022, salariul minim net va fi de 1.524 lei, cu 138 de lei mai mult decât este în prezent, iar nivelul salariului minim brut va ajunge la 2.550 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 10,9%.

La rândul ei, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat, în aceeaşi şedinţă, care este propunerea Guvernului. Potrivit acestia, este vorba despre o majorare de 10.9%.

”Varianta pe care am discutat-o cu primul ministru pleacă de la propunerile pe care le-au făcut deopotrivă sindicatele şi organizaţiile patronale şi asigură o majorare a salariului minim brut de 10,9% ceea ce înseamnă o majorare de la 2.300 la 2.550”, a spus Turcan.

Ministrul Muncii a mai adăugat că formula este una ”predictibilă”. Un număr de 1.970.000 de oameni care au venituri până la acest plafon, respectiv 34,7% din numărul total de salariaţi activi, ar urma să beneficieze de ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: