Redactia.ro
Home » Știri » Creșteri salariale în România. Angajații care vor primi 500 de lei în plus începând cu 1 august

Creșteri salariale în România. Angajații care vor primi 500 de lei în plus începând cu 1 august

cresteri salariale

Există vești bune pentru angajații din mai multe categorii profesionale din România. Începând cu data de 1 august, aceștia vor beneficia de o creștere salarială de 500 de lei lunar. În plus, se vor primi și bani suplimentari pentru gărzi și ore suplimentare.

Angajații din România care primesc 500 de lei în plus începând cu 1 august

Această măsură vine ca o recunoaștere a contribuției valoroase aduse de acești angajați și are scopul de a îmbunătăți nivelul de trai și de a recompensa eforturile depuse în activitatea lor profesională.

După o întâlnire constructivă între premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu și reprezentanții Sanitas, s-a convenit asupra conținutului ordonanței de urgență care va completa drepturile negociate și obținute pentru angajații din sistemul public de sănătate.

Ca urmare a acestei întâlniri, s-a luat decizia de încadra toți salariații din Anexa II și Anexa VIII la Legea 153/2017 (atât salariații din domeniul Sănătății, cât și cei din asistență socială) la salariul de bază maxim prevăzut de lege. Această măsură reprezintă un pas important în asigurarea unor condiții mai echitabile pentru angajații din sectorul public de sănătate.

Începând cu 1 august, salariații din domeniul Sănătății vor beneficia de măsuri semnificative de majorare a veniturilor, iar aceste creșteri salariale vor fi finanțate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), fără a afecta bugetele instituțiilor medicale.

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum și personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenței medicale, beneficiază şi de o indemnizație lunară stabilită în cuantum brut”, se arată într-un comunicat.

Creșteri salariale începând cu 1 august 2023

Începând cu data de 1 august 3023, mai multe categorii de personal din domeniul medical vor beneficia de măsuri de creștere a veniturilor, conform noilor reglementări:

Salariile vor fi majorate pentru următoarele categorii de angajați, indiferent de nivelul studiilor: asistenți medicali, tehnicieni de radiologie și imagistică licențiați, asistenți medicali de laborator clinic licențiați, licențiați în balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistenți medicali dentari licențiați, asistenți medicali de profilaxie dentară licențiați, asistenți medicali licențiați în nutriție și dietetică, moașe, asistenți medicali, surori medicale.

De asemenea, se va acorda o indemnizație suplimentară în valoare de 100 lei, dar nu mai mult de 300 de lei lunar, pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și în alte zile în care, conform reglementărilor legale în vigoare, nu se lucrează. Această indemnizație se aplică pentru toate categoriile de personal medical.

Medicii, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază, vor primi un supliment de 500 de lei la salariu.

Pentru medicii, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar cel puțin două gărzi în afara normei legale de bază, se va acorda o sumă suplimentară de 1.000 de lei.

De asemenea, biologii, chimiștii și biochimiștii care efectuează lunar cel puțin două gărzi în afara normei legale de bază vor primi un supliment de 500 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: